RIK: Doneta Odluka o obliku i izgledu glasačkih listića za poslanike na predstojećim izborima
Foto: ATA images

34. sednica

RIK: Doneta Odluka o obliku i izgledu glasačkih listića za poslanike na predstojećim izborima

Izbori 2024 -

Na 34. sednici Republičke izborne komisije, održanoj 5. decembra, doneta je Odluka o obliku i izgledu glasačkih listića za glasanje na izborima za narodne poslanike raspisanim za 17. decembar 2023. godine.

Kako je istaknuto na sajtu RIK, glasački listići po kojima će birači glasati na izborima 17. decembra, štampaće se u 29 jezičkih varijanti, u zavisnosti od toga koji su jezici i pisma u službenoj upotrebi u pojedinim opštinama, odnosno gradovima u Srbiji.

Glasački listići biće štampani na hartiji formata A-4, A-3 i A-2, u zavisnosti od broja jezika, odnosno pisama, koji se na njima budu nalazili.

Na sednici je doneto Rešenje o imenovanju Marije Đoković, diplomiranog pravnika iz Beograda, za zamenika člana Republičke izborne komisije u proširenom sastavu na predlog podnosioca Izborne liste Čedomir Jovanović – Mora drugačije.

Tokom sednice doneta je i Odluka o davanju ovlašćenja koordinatorima Republičke izborne komisije kojom se članovi i zamenici članova Republičke izborne komisije u stalnom i proširenom sastavu ovlašćuju da, kao koordinatori Republičke izborne komisije, u ime Republičke izborne komisije obavljaju radnje koje su vezane za sprovođenje izbora raspisanih za 17. decembar, na teritoriji upravnog okruga, grada Beograda, odnosno na biračkim mestima u inostranstvu.

Sednici je predsedavao predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević.

Kurir.rs/Kosovo online

Bonus video:

03:20

ZA NJIH SU OVI IZBORI BITI ILI NE BITI Gajović: Beogradski će biti neizvesniji, ali nisam siguran da će DOĆI DO SMENE VLASTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track