POKRET DVERI: Obradović: Neophodno formirati Upravu za lovstvo pri nadležnom ministarstvu
Foto: kurir tv

IZBORNA KAMPANJA

POKRET DVERI: Obradović: Neophodno formirati Upravu za lovstvo pri nadležnom ministarstvu

Izbori 2024 -

Lider Dveri Boško Obradović istakao je danas da se taj pokret zalaže za reorganizaciju Nacionalne asocijacije lovaca Srbije i formiranje Uprave za lovstvo pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, prenosi Beta.

- Smatramo da ima prostora za uvođenje redovnog informisanja lovaca putem specijalizovanog časopisa, edukacije i licenciranja, kao i da je Srbiji potrebna državna rendžerska služba. Što se tiče nabavke i posedovanja oružja, svi ozbiljni i legalni vlasnici oružja nemaju problem sa pooštravanjem kontrole, ali s pravom imaju problem sa progonom i razoružavanjem od strane države - naveo je Obradović u saopštenju.

On je ocenio da se nasilje u društvu ne može dovesti u vezu sa lovcima, sportskim streljaštvom i legalnim vlasnicima oružja uopšte, posebno trofejnog, već sa pogrešnim sistemom vrednosti.

- Lovci u Srbiji, kao i legalni vlasnici oružja, njih 500.000, suočava se sa izuzetno restriktivnim i u praksi teško primenjivim Zakonom o oružju i municiji, porezu na oružje, pokušaju razoružavanja legalnih vlasnika, narušavanju stečenog prava po međunarodnim zakonima. Građani koji su vlasnici oružja izloženi su čestom maltretiranju i troškovima - rekao je Obradović.

Kurir.rs/Beta/A.Ć.

Bonus video:

50:55

CRVENI KARTON 09.09.2023 BOŠKO OBRADOVIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track