GIK: Do 10 sati u Beogradu glasalo 9,88 odsto, glasanje teče bez nepravilnosti
Foto: Petar Aleksić

GIK: Do 10 sati u Beogradu glasalo 9,88 odsto, glasanje teče bez nepravilnosti

Izbori 2024 -

U Beogradu je do 10 časova glasalo 9,88 odsto građana upisanih u jedinstveni birački spisak, izjavio je na drugoj konferenciji za medije u 12 časova predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić i dodao da glasanje teče bez nepravilnosti.

"Po preseku od 10 časova izlaznost u gradu Beogradu je 9,88 odsto birača upisanih u jedinstveni birački spisak. Glasanje je počelo onako kako treba, tako se i nastavlja, bez nekih problema, bez nekih incidenata i bez nekih nepravilnosti koje mogu da dovedu u pitanje tajnost glasanja i manifestovanje volje građana", rekao je Lukić.

On je dodao da su se kao potpune neistine pokazali navodi u pojedinim medijima da je na nekim biračkim mestima glasanje počelo bez da su biračke kutije bile zapečaćene, bez kontrolnih listova i da je te tvrdnje lično proverio sa predsednicima, i zamenicima predsednika biračkih odbora.

"Ovu informaciju nisu dali u medije učesnici u izborima, odnosno proglašene izborne liste, nego jedna od nevladinih organizacija, čije ime zaista ne bih sad pominjao, jer ne bih želeo da ih reklamiram", rekao je Lukić.

Gledajte večeras u 19.55 časova specijalnu emisiju o izborima "SRBIJA BIRA 2023" na Kurir televiziji! Saznajte prvi sve najvažnije informacije uz stručne analize eminentnih gostiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track