BALINT PASTOR: SVM ostvario cilj, očekujemo šest mandata

BALINT PASTOR: SVM ostvario cilj, očekujemo šest mandata

Izbori 2024 -

SUBOTICA - Vršilac dužnosti predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor izjavio je večeras da će ta stranka i dalje biti jedna od značajnijih na političkoj sceni Srbije i Vojvodine, jer je na republičkim izborima, kako očekuju, osvojila šest mandata.Pastor je kazao je da je njihov cilj bio da očuvaju postojeću poslaničku grupu i da osvoje najmanje pet mandata.

"Postigli smo najmanje isti broj glasova koji smo osvojili i na prethodnim republičkim izborima, ali se nadamo i šestom mandatu", kazao je Pastor novinarima u sedištu stranke.

On je najavio da će SVM imati treću najveću poslaničku grupu u Pokrajinskoj skupštini i dodao da je u mnogim mestima njihova pokrajinska lista dobila više glasova nego njihova republička lista.

Podsetio je da su i tokom predizborne kampanje nedvosmisleno rekli da koaliciju mogu da zamisle isključivo sa Srpskom naprednom strankom.

"Mi smo i do sada bili deo te koalicije i želimo da nastavimo tu saradnju, jer je ona donela mnogo toga dobrog - zbog stabilnosti, zbog srpsko-madjarskih odnosa, i zbog razvoja ovog kraja gde Madjari tradicionalno žive u Vojvodini", ocenio je Pastor.

(Kurir.rs / Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track