IZUZETNO SMO NEZADOVOLJNI REZULTATIMA, NE KRIVIMO NIKOGA: Šešelj o izborima - "SRS će raditi na tome da popravi položaj"
Foto: Kurir televizija

IZUZETNO SMO NEZADOVOLJNI REZULTATIMA, NE KRIVIMO NIKOGA: Šešelj o izborima - "SRS će raditi na tome da popravi položaj"

Izbori 2024 -

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj ocenio je večeras da je ta stranka izuzetno nezadovoljna rezultatima izbora, kao i da za neuspeh ne krive nikoga.

On je u prostorijama stranke rekao da su svesno bili u jednoj neravnopravnoj borbi sa ograničenim resursima, kako u pogledu medija, tako i u pogledu finansija, ali da je za njih "svetinja slobodna i demokratki izražena volja građana".

Šešelj je ocenio i da je danas veliki broj predstavnika političkih stranaka poslao neprihvatljive poruke "da im smeta svaki Srbin koji nije iz kruga Dvojke".

To je nešto što će nažalost obeležiti ovaj dan, rekao je on i dodao da je time "poslata poruka razdora onda kada je Srbiji bilo potrebno ujedinjenje".

Po rezultatima izbornog štaba SRS-a na republičkim izborima lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" osvojila je 46,3 odsto, lista "Srbija protiv nasilja" 24,1 odsto, "Ivica Dačić - premijer Srbije" 6,2 odsto, koalicija Nada 4,9 odsto, lista "Mi - Glas iz naroda" 4,8 odsto, Srpska radikalna stranka 1,8 odsto.Šešelj je dodao da za beogradske i pokrajinske izbore za sada nemaju relevantne podatke.

Kazao je da će SRS raditi na tome da popravi svoj položaj i da će tražiti greške koje ima da bi izvela promene.

- Ponosni smo što tokom kampanje nismo pokušali da manipulišemo građanima, da ih varamo i lažemo - rekao je on.

(Kurir.rs/Beta/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja