Ukrasite svoj dom šik detaljima i radujte se raskošnim bojama jeseni
Foto: Promo

Ukrasite svoj dom šik detaljima i radujte se raskošnim bojama jeseni

Forma Ideale -

Asocijacija na dolazak jeseni uglavnom su sve kraći dani, manje dnevne svetlosti, kiša i hladno vreme, što i ne zvuči baš tako privlačno. Međutim, za neke ljude jesen ne donosi samo kišu i oblake, već i nove boje i radosti, samo je važno da ih prepoznamo i uživamo u njima. Podelićemo sa vama nekoliko načina kako da unesete toplinu u svoj dom i uživate u jesenjim mirisima, bojama i ritualima koji doprinose osećaju mira i zadovoljstva.

Forma Ideale
foto: Promo

U uređenju doma jako je važan odabir boja. Boja je jedan od osnovnih i najuticajnijih aspekata dizajna enterijera, i pažljiva upotreba boja može ujediniti nameštaj i završnu obradu kako bi se postigao prijatan rezultat. Važna uloga boje je i u definisanju atmosfere doma, a prikazuje i odraz ličnosti onih koji žive u njemu. Jesen je veličanstvena i po eksploziji boja, kako u prirodi, tako i u enterijeru. Kako bi se postigao šik efekat i razvedrili kišni i tmurni dani, savet je da se u uređenju jesenjih enterijera koriste intenzivne boje. Preporučuju se duboka crvena, klasična zlatna, boja avokada, bakarna, narandžasta poput bundeve. Ovi topli, bogati tonovi pravi su odmak od neutralnih tonova, a dodavanje jesenje boje ne znači nužno hrabar izbor boje.

Forma Ideale
foto: Promo

Zidovi mogu biti u neutralnoj boji, a ambijent u tom slučaju ukrasite smelijim bojama kroz dekoraciju, poput jastuka, tepiha, prekrivača. Popularni izbor je sve češće i akcentni zid u jarkoj boji, posebno u malim sobama.

Tradicionalnu udobnost postići ćete zemljanim tonovima koji daju toplinu ambijentu i lako se uklapaju sa ostatkom dekoracije, a ambijent ostavlja utisak neprolazne elegancije i sofisticiranosti. Kako biste uravnotežili hrabru jesenju paletu boja u ambijentu, savet je da odaberete neutralne stolice, sto i pod. Trpezarijski sto M30F u dekoru hrasta je pravi izbor, uz koji se odlično uklapaju moderno dizajnirane trpezarijske stolice HTC-316. Fotelja ANTALYA savršen je dodatak ambijentu i idealno mesto za uživanje u čitanju omiljene knjige i ispijanju kafe ili čaja u hladnim jesenjim danima.

Forma Ideale
foto: Promo

Za ambijent dnevnog boravka odličan izbor je ležaj Marbo u braon boji, a za dekoraciju možete dodati jastuke ili prekrivač u plavoj boji. Neizostavan deo dnevnog boravka je i klub sto, a sa odabirom klub stola BJ-9875 nikako nećete pogrešiti. Otvorena polica AVANGARD odličan je dodatak ambijentu i doprinosi njegovoj estetici, a pogodna je i za odlaganje knjiga, dekoracije, ili sobnih biljaka.

Forma Ideale
foto: Promo

Jesenji šik možete postići i dekoracijom u skladu sa godišnjim dobom. Koristite različite materijale kako biste postigli slojevitost, a odlična dekoracija mogu biti jastučići, pleteni taburei, pampas trava, prekrivači raznih tekstura.

Jesenjim nijansama boja dozu glamura možete dati uključivanjem sjajnih metala, sjajnih završnih obrada i sofisticiranog stakla. Jesen obično karakterišu crvene i narandžaste nijanse, a kao neočekivani preokret možete uključiti boju patlidžana. Zasićena ljubičasta nijansa pružiće hladan kontrast toplim nijansama zaštitnog znaka jeseni, a stvoriće prijatnu atmosferu kada se upari sa crvenom ili zlatno žutom bojom.

Forma Ideale
foto: Promo

Ležaj MONDO savršeno će se uklopiti u ambijent, a jastučići u nijansama žute i crvene boje učiniće ga živopisnijim. Klub sto BJ-9395 sa staklenom pločom i metalnom konstrukcijom i klub sto M21 70x50 u drvo dekoru biće sjajan dodatak ambijentu, za koji god da se odlučite.

Ako se razmišljate koji element nameštaja da odaberete za predsoblje, dizajneri enterijera Forma Ideale preporučuju element predsoblja UMBRIA KOM i element predsoblja UMBRIA 1K1F , koji će vam pružiti svu potrebnu funkcionalnost i praktičnost.

Verujemo da se u vama, voleli ili ne voleli jesen, probudila inspiracija i volja da svoj enterijer ukrasite intezivnim jesenjim bojama i postignete šik efekat, koji će vam omogućiti da na najbolji mogući način uživate u jesenjim danima u svom domu.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track