Najnovije vesti

Osvežite vaš enterijer otmenim i elegantnim crnim akcentima
Foto: Promo

Osvežite vaš enterijer otmenim i elegantnim crnim akcentima

Forma Ideale

Crna nikada ne izlazi iz mode, kako na modnim pistama, tako i u enterijerima. Ona traje i ostaje u trendu, samo se menja način upotrebe i njena zastupljenost. Pri uređenju doma, crni akcenti su uvek sigurna varijanta, jer su najbolji način da osvežite bilo koju nijansu u vašem enterijeru.

Pogrešan je utisak da ukrašavanje crnom može biti mračno i depresivno, jer ona daje prostoru istinsku plemenitost, aristokratski luksuz i eleganciju. Ostavlja utisak otmenosti i donosi dozu određene mističnosti, koje, kada govorimo o detaljima, nikada ne može biti previše. Važno je samo da imate u vidu osećaj za proporciju, kao i da znate gde crna treba da blista i ima sjaj, a gde je bolji izbor crna mat površina.

Forma Ideale
foto: Promo

U dizajnu sa crnim naglascima, akcenat je na grafici i jasnoći linija, a uz takav ambijent sjajno bi se uklopila vitrina SARDINIA 2K VS2 koja predstavlja spoj topline naturalnog i rustičnog artisan hrasta sa primesama suptilnih crnih elemenata dekora, kao karakteristike industrijskog stila u dizajnu enterijera. Fotelja G01 je veoma funkcionalna i sjajan dodatak ambijentu, a izbor tamno crvenog štofa doprinosi otmenosti.

Crna je i odraz svečanosti, a uz crne detalje poželjno je birati duboke nijanse plave, crvene, zelene, narandžaste i ljubičaste, a dodatak metalnog sjaja daje osećaj luksuza.

Kako ambijent sobe u kojoj preovlađuje crna ne bi izgledao sumorno i beživotno, izuzetno je važno posvetiti pažnju osvetljenju. Luster sa kristalima bio bi sjajan izbor, a odličan efekat možete ostvariti i ugradnom rasvetom na vitrinama i TV policama. Vitrina MOLISE 1K VS u kombinaciji artisan hrasta i crnog bojenog stakla odličan je komad za vaš dnevni boravak, a pruža i mogućnost dodavanja rasvete, baš kao i TV polica MOLISE. Odličan dodatak ambijentu biće i zidna polica MOLISE ZP u dekoru artisan hrasta i crnog bojenog stakla, na kojoj možete čuvati omiljene sitnice i dekoracije.

Forma Ideale
foto: Promo

Crnu možete svakako kombinovati sa drugim bojama. Umesto da istaknete crnu na velikom komadu nameštaja, dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da izaberete crne akcentne na manjim komadima, poput klub stola TOBAGO (CFTT5024). Fotelja u kontrastnoj boji je dobar dodatak koji razbija monotoniju, a istu boju možete dodati kroz dekoraciju u celoj prostoriji. Svakodnevno uživanje pružiće vam ležaj TALINA u sivoj boji, koji odlikuju savremena forma i udobnost i predstavlja odličan balans ankcentnim bojama.

Kako je crna izuzetno dominantna u enterijeru, to je čini dobrim elementom i za klasične i za savremene dizajne. Crni akcenti i dodaci su oličenje šika i jedan od najboljih načina da osvežite bilo koju nijansu i da dodate kontrast i dubinu neutralnim prostorima ili napravite velike, smele i dramatične enterijere, koji će doprineti otmenosti i eleganciji vašeg doma.

Promo tekst

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja