Najnovije vesti

PRVO SRPSKO ZAŠTITNO ODELO ZA TRŽIŠTE NEMAČKE 2022. GODINE, PROIZVODIĆE GA OSOBE SA INVALIDITETOM
Foto: Promo

PRVO SRPSKO ZAŠTITNO ODELO ZA TRŽIŠTE NEMAČKE 2022. GODINE, PROIZVODIĆE GA OSOBE SA INVALIDITETOM

OSI Informator

„Osobe sa invaliditetom iz Srbije će proizvoditi prvo srpsko zaštitno odelo za tržište Nemačke. To je istorijska vest na koju smo svi ponosni“, izjavila je Jelica Stamenković, vlasnica preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Budućnost pet iz Jagodine.

„U aprilu 2019. pokrenuli smo proizvodnju zaštitne odeće, a naša zaštitna odeća će se već 2022. godine naći na nemačkom tržištu. Ponosni smo na naš napredak, ponosni smo na naše ljude, ponosni smo na osobe sa invaliditetom koje će praviti zaštitno odelo najvećeg kvaliteta, za građevinare, električare, varioce, za sve one kojima je potreban najviši stepen zaštite u obavljanju poslova“, rekla je Stamenković.

Govoreći na panelu „Šta si radio u pandemiji, tata“ - posledice krize na ranjive grupe u društvu, Stamenković je naglasiila da su osobe sa invaliditetom tihi heroji koji od početka pandemije nisu razmišljali o sebi već samo kako da naprave što više zaštitnih maski.

foto: Promo

Vlasnica ovog preduzeća, koje zapošljava osobe sa invaliditetom, zahvalila se Vladi i ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na podršci, dobro postavljenom regulatornom okviru i svoj pomoći koju pružaju.

„U ovakvom okruženju sve je do nas i naših ideja, razvojnih planova i strategija. Mi u Budućnosti pet smo spremni za novo vreme i zato sa novim projektima ponosno idemo napred. Sav profit koji se eventualno ostvari mi reinvestiramo, radimo sve da uposlimo nove osobe sa invaliditetom ili da kupimo nove mašine i automatizacijom olakšamo rad osoba sa invaliditetom“, rekla je Stamenković.

Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Budućnost pet iz Jagodine osnovano je sa ciljem pružanja pomoći osobama sa invaliditetom kroz zapošljavanje, njihovo osposobljavanje i ostvarivanje boljeg životnog standarda.

Na samom početku pandemije ovo preduzeće zaustavilo je svoju redovnu proizvodnju i otpočelo je proizvodnju više od 30 hiljada besplatnih zaštitnih maski, koje su kasnije donirane gerontološkim centrima širom Srbije.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja