Ljajić:Ne vidim način da se izbegnu izbori u Beogradu

Prestonica

Ljajić:Ne vidim način da se izbegnu izbori u Beogradu

Politika -
I da je došlo do prekomponavanja, ti izbori bili opcija, tako da nije važno da li će biti za 2-3 ili šest meseci već da će ih biti, a to je rekao i predsednik najveće stranke, naveo je Rasim Ljajić

BEOGRAD- Potpredsednik Vlade Srbije i lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je danas da je važno da će izbora u Beogradu biti a ne za koliko će meseci biti održani i da u ovom trenutku treba smanjiti tenzije i stranačka prepucavanja i usredsrediti se na rešavanje ekonomskih problema.

"Ne vidim razlog i način da se izbegne da izbori budu održani. I da je došlo do prekomponavanja, ti izbori bili opcija, tako da nije važno da li će biti za 2-3 ili šest meseci već da će ih biti, a to je rekao i predsednik najveće stranke", rekao je Ljajić.

Na pitanje o mogućnosti istovremenog održavanja parlamentarnih izbora, lider SDPS je kazao da to ne zavisi od njega i njegove stranke, već dve stožerne stranke - SNS i SPS a da su "ovog trenutka tema izbori u Beogradu, što treba da se reši i dobije adekvatan politički odgovor".

"Teško je u ovom momentu reći da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora. U ovom trenutku treba spustiti loptu, smanjiti tenzije i stranačka prepucavanja jer je mnogo problema, ekonomska kriza uzima danak i očito ne jenjava. To je pitanje za vladu a ne da li će biti izbora", istakao je Ljajić.

Govoreći kao predstavnik vlade, Ljajić je rekao da bi hteo da izbegne da uđe u zamku licitiranja kad će biti novi izbori i da vlada treba da radi svoj deo posla, posao zbog kojeg su je građani izabrali i da rešava "ogromne probleme i sprovodi teške reforme".

"Ako i bude izbora, onda je bolje da ih bude što pre, a ne da narednih meseci pričamo kad će i da li će ih biti", rekao je Ljajić.

On je kazao da je, u danu kada je smenjen gradonačelnik Beograda, podrškom Draganu Đilasu, SDPS podržala svoj "politički i moralni stav".

"Kakav bi mi bili partner da stranku pretvorimo u trgovačko društvo?", rekao je Ljajić i istakao da je s tim u vezi imao "vrlo korektan razgovor sa predstavnicima Srpske napredne stranke", kojima je preneo da je to pitanje moralnog i političkog kredibiliteta i a ne da neko njegovu stranku "doživljava kao sumnjive partnere".

On smatra da će u njegovoj stranci "sigurno biti gunđanja"zbog odlaska u opoziciju u Beogradu, ali i procenio da će građani "na kraju ceniti principijelnost svake političke stranke".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track