NEMA PRAJDA: Policija i danas čuva park Manjež i centar prestonice

Otkazana Parada ponosa

NEMA PRAJDA: Policija i danas čuva park Manjež i centar prestonice

Vesti -
Policajci su raspoređeni i oko zgrade Predsedništva, Andrićevog venca, ispred Etnografskog muzeja, kod Saborne crkve, ispred zgrade bivše američke ambasade, oko vlade Srbije u Nemanjinoj i na svim važnim mestima u gradu
1 / 8 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Veći broj policajaca u opremi za razbijanje demonstracija raspoređen je u parku Manjež i oko njega te u drugim delovima centra Beograda, gde je danas trebalo da bude održana Parada ponosa, otkazana iz bezbednosnih razloga.

Policajci, od kojih neki i u redovnoj opremi raspoređeni su oko zgrade Predsedništva, Andrićevog venca, ispred Etnografskog muzeja, kod Saborne crkve, ispred zgrade bivše američke ambasade, oko vlade Srbije u Nemanjinoj i na svim važnim mestima u gradu.

Biro za koordinaciju službi bezbednosti sinoć je nakon troipočasovnog sastanka doneo odluku o zabrani svih skupova zakazanih za danas, među kojima je i Parada ponosa.

Uprkos toj zabrani, pripadnici LGBT populacije i aktivisti sinoć su održali kratku šetnju od zgrade vlade do skupštine i poručili "Ovo je prajd".

Taj skup trajao je oko 45 minuta, obezbeđivale su ga jake policijske snage i protekao je bez incidenata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track