SASTANAK U PALATI SRBIJA: Dačić razgovarao sa Alenkom Bratušek

Slovenačka delegacija s premijerkom u gostima

SASTANAK U PALATI SRBIJA: Dačić razgovarao sa Alenkom Bratušek

Politika -
Predsednica slovenačke vlade sastaće se s predsednikom Nikolićem, premijerom Dačićem, predsednikom Skupštine Stefanovićem
1 / 9

BEOGRAD - Članovi Vlade Slovenije stigli su oko 10.30 časova u Palatu Srbija, gde će biti održana prva zajednička sednica dveju vlada. U okviru susreta će biti potpisan niz bilateralnih sporazuma.

Članovi slovenačke vlade dočekani su uz najviše državne počasti, nakon čega su, kao uvertira u zajedničku sednicu vlada, počeli odvojeni bilateralni susreti premijera i ministara.

Po dolasku slovenačke delegacije u Palati Srbije počeo je tet-a-tet sastanak premijera Dačića i Alenke Bratušek. Do 11 časova, kada će početi zajednička sednica, biće upriličeni bilateralni susreti ministarke energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije Zorane Mihajlović i potpredsednika vlade i ministra poljoprivrede i životne sredine Slovenije Dejana Židana, šefova diplomatija Ivana Mrkića i Karla Erjaveca, vicepremijera i ministra spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije Rasima Ljajića i ministra za infrastrukturu i prostorno planiranje Slovenije Sama Omerzela.

Bilateralne sastanke će takođe imati ministar za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Srbije Igor Mirović i ministar za ekonomski razvoj i tehnologije Slovenije Stanko Stepišnik, ministar saobraćaja Srbije Aleksandar Antić i ministar za infrastrukturu i prostorno planiranje Slovenije Sam Omerzal, ministar poljoprivrede i šumarstva i vodoprivrede Srbije Dragan Glamočića i potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede i životne sredine Slovenije Dejan Židan.

Ministar privrede Srbije Saša Radulović sastaće se ministrom za ekonomski razvoj i tehnologije Slovenije Stanko Stepšnik, a ministarka energetike Zorane Mihajlović sa ministrom za infrastrukturu Slovenije Samom Omerzelom.

Predstavnici vlada danas će potpisati Sporazum iz oblasti razmene tajnih podataka, Memorandum iz oblasti energetike, Protokol između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Ministarstva obrazovanja, nauke i sporta Slovenije o saradnji u oblasti obrazovanja i Memorandum o nastupima na trećim tržištima i Pismo o namerama u vezi sa primopredajom rezidencije bivše SFRJ u Rimu Republici Sloveniji.

Po završetku zajedničke sednice vlada, u Privrednoj komori Srbije biće organizovan Biznis forum, na kojem će se učesnicima obratiti premijeri Ivica Dačić i Alenka Bratušek, predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić i potpredsednik Vlade Srbije i slovenački vicepremijer i ministar poljoprivrede i životne sredine Dejan Židan. Slovenačka premijerka danas će se sastati i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, vicepremijerom Aleksandrom Vučićem i predsednikom parlamenta Nebojšom Stefanovićem.

http://www.youtube.com/watch?v=ioy3RCCC75U

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track