Velimir Ilić: Đilas mora da odgovara zbog mosta na Adi!
Foto: Zorana Jeftić

Intervju, Ministar građevinarstva prozvao lidera DS

Velimir Ilić: Đilas mora da odgovara zbog mosta na Adi!

Politika -
To što je rađeno s mostom je krivično delo. Zakon mora da važi za sve i mora da se poštuje. Niko, pa ni Dragan Đilas, ne može biti izuzet iz toga

BEOGRAD - Ne može Đilas da određuje pravila!- Most na Adi dobiće upotrebnu dozvolu kada bude završen i nema tu mnogo priče. Zakon mora da važi za sve i mora da se poštuje. Niko, pa ni Dragan Đilas, ne može biti izuzet iz toga, kaže u intervjuu za Kurir Velimir Ilić, ministar građevinarstva.Kako ste vi shvatili Đilasovu izjavu u kojoj vam se zahvaljuje što se odlučili da ne srušite most?- Ne razumem njegovu potrebu da bude ironičan. Ne znam odakle Đilasu ideja da će most biti rušen. To nikad niko nije rekao. Nećemo ga srušiti, ali pročešljaće se sva dokumentacija kako bi dobio upotrebnu dozvolu. Ako smo došli do toga da najveći most u Srbiji nema upotrebnu dozvolu, kako onda možemo da nateramo građane da poštuju propise, kako ako ih država ne poštuje?Šta od dokumentacije nedostaje da bi most preko Ade dobio upotrebnu dozvolu?- To što je rađeno s mostom je krivično delo. Mi sad pokušavamo da to sve ispeglamo i nabavimo kompletnu dokumentaciju kako bi se upotrebna dozvola dobila. Sve mora da uđe u određena planska dokumenta koja su zakonom propisana. Mi u Srbiji moramo jednom zasvagda da se naviknemo da ne može da se radi trange-frange, već po zakonu. Ne može niko da ima privilegije ako hoćemo da imamo pravnu i normalnu državu.Optužili ste Milisava Obradovića, oca Boška Obradovića, potpredsednika Dveri, da uzima mito i novcem finansira sinovljevu stranku?- Da, s punim pravom. Ako je neko dvadeset godina radio kao građevinski inspektor, i ako kod njega ima 25.000 nelegalno sagrađenih objekata, a taj građevinski inspektor nije dao nijednu krivičnu prijavu, to je nenormalno. Tražim da tužilac ispita kako je firma „Znam Graf“ iz Čačka uplatila pet miliona dinara Dverima ili posredničkoj firmi na ime nekakvih usluga.Kako vam se čime odnosi u Vladi, kako funkcioniše rekonstruisana vlada?- Znate kako, neka svako radi svoj posao. Lično nemam nikakvih problema u komunikaciji ni sa kim.Spremate li se za vanredne izbore?- Svaka politička partija uvek mora da bude spremna za izbore, a da li će ih biti, zavisi od najjačih partnera u vladi, prevashodno SNS. Zasad nije bilo nikakvih konkretnih razgovora na tu temu.U slučaju da ih bude, ući ćete u koaliciju sa SNS?- Ako se što pokazalo kao dobro, ne treba ga menjati.

Vrbovanje jeremić može u novu srbijuPričalo se da će Vuk Jeremić biti kandidat vaše stranke za gradonačelnika Čačka?- Nije bilo nikakvih razgovora na tu temu. Mi jesmo, što kažu, prve komšije u Čačku, s Vukovim ocem, doduše. Njegov otac je moj dugogodišnji prijatelj, odrasli smo zajedno.n Kad bi vam se Jeremić ponudio, da li biste ga prihvatili?- Nije bilo nikakvih kontakata. Znam ga godinama, uspešan je i želim mu sve najbolje. Naravno, o svemu, pa i tome, može da se razgovara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja