GORAK POVRATNIČKI ŽIVOT: Ukradena i sedma pumpa za vodu u srpskom selu

Albanci ne daju mira seljanima Grabca kod Kline

GORAK POVRATNIČKI ŽIVOT: Ukradena i sedma pumpa za vodu u srpskom selu

Društvo -
Pre rata svi smo imali svoje bunare, ali su te bunare zatrpali nepoznati počinioci. Po povratku vodom smo se snabdevali sa manjeg izvorskog bunara, koji je Kfor na naš zahtev proširio 2008. godine, rekao je predstavnik sela Grabac Radonja Magić

PRIŠTINA - Nepoznati lopovi ukrali su u selu Grabac kod Kline Srbima povratnicima i sedmu pumpu za vodu s bunara s kojeg se meštani tog sela snabdevaju pijaćom vodom.

Predstavnik tog sela Radonja Magić rekao je da su seljani u subotu ujutru primetili da je pumpa nestala i da je ograda oko bunara porušena, a lopovi su, takođe, ukrali i vrata s pumpne stanice.

"Ovo je sedma pumpa za vodu koja je ukradena od kako smo se 2002. godine vratili u naše selo. Pre rata svi smo imali svoje bunare, ali su te bunare zatrpali nepoznati počinioci. Po povratku vodom smo se snabdevali sa manjeg izvorskog bunara, koji je Kfor na naš zahtev proširio 2008. godine", rekao je Magić.

On je kazao da povratnici sada vodu za kućne potrebe i za napajanje stoke donose peške s izvorišta koje je od sela udaljeno oko 700 metara i to tako što kofama vezanim za konopac vade vodu iz izvorišta.

Rekao je da je policija bila kod izvorskog bunara i obavila uviđaj, i da je najavila da će nastaviti istragu, ali i dodao da do sada nijedan kradljivac pumpi nije otkriven.

Magić je rekao da su povratnici uznemireni zbog ukupnog stanja, napada, krađa i svega što su u proteklom period doživeli zbog čega je u četvrtak povratnička porodica Nešić napustila selo i Kosovo.

Pre odlaska ekserima su zakucali vrata i prozore svoje obnovljene kuće. Prema njegovim rečima, u selu Grabac pre rata bila su 44 srpska domaćinstva sa 220 stanovnika, a danas tamo živi osam porodica s dvadesetak članova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track