DS BRANI KORUMPIRANE SUDOVE: Miškovićeva žalba je hitna, a 13.200 žalbi građana na čekanju!
Foto: KURIR

Aleksandar Vučić: Đilas i Mišković neće pobediti Srbiju

DS BRANI KORUMPIRANE SUDOVE: Miškovićeva žalba je hitna, a 13.200 žalbi građana na čekanju!

Politika -
Ponovo se kriminalci i tajkuni i pojedini političari ujedinjuju. Drago mi je što je DS otvoreno podržao Miškovića jer sada su mi mnogo jasnije neke odluke određenih organa, poručio potpredsednik Vlade

VRBAS - Prvi potpredsednik vlade Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da je Demokratska stranka danas otvoreno podržala vlasnika Delta Holdinga Miroslava Miškovića.

"Drago mi je što je DS otvoreno podržao Miškovića jer sada su mi mnogo jasnije neke odluke određenih organa, kao i pojedini napisi u medijima", rekao je Vučić u Ravnom selu povodom izjave funkcionera DS Vladimira Todorića o pitanju "neustavnih pritvora". Vučić je rekao da se 13.200 žalbi građana nalazi pred Ustavnim sudom, a po hitnom postupku se rešava Miškovićeva žalba od pre tri meseca.

Todorić je ranije danas u pisanoj izjavi rekao da bi ministar pravde Nikola Selaković, umesto "bespredmetnih" izjava da će država tužiti članove Visokog saveta sudstva zbog reforme pravosuđe, trebalo da brine o šteti koja će po državu nastati zbog, kako tvrdi, neustavih pritvora kojima je zloupotrebljena borba protiv korupcije u poslednjih godinu dana.

On je istakao da se Ustavni sud Srbije u više navrata oglasio povodom "neustavnih pritvora", ali niko iz ministarstva pravde niti tužilaštva nije reagovao.

Mišković i Đilas neće pobediti Srbiju

Vučić je poručio je danas da ni Miroslav Mišković, ni Dragan Đilas neće pobediti Srbiju.

"Ponovo se kriminalci i tajkuni i pojedini političari ujedinjuju", rekao je Vučić na predizbornom mitingu za lokalne izbore zakazane za 13. oktobar u Vrbasu i ukazao da je DS stala na stranu Miškovića, što se i znalo sve vreme. "Znamo koliko novca imate i kako ste ga stekli. Znamo sve što imate, mnogo veliku moć, novac, svega imate..", rekao je Vučić, ali i poručio građanima da nemaju čega da se plaše i da "neće ni Mišković, ni Đilas pobediti Srbiju". On je rekao da Ustavni sud ima 13.000 ustavnih žalbi i da ih nije rešio, a da Miškovicevu od pre par meseci jeste, po hitnom postupku. On je zapitao i da li je to slučajno.

Vučić je okupljenima rekao da im je to ispričao da bi pokazao kolika je njihova moć u institucijama i van institucija i zato što hoće državu da bace na kolena na svakom slučaju i poručio da se ne meša, niti će u odluke Ustavnog suda.

Otvorena podrška

Vučić je ranije danas izjavio je da je DS otvoreno podržala vlasnika Delta Holdinga Miroslava Miškovića.

Prema rečima Todorića, ministar Selaković i prvi potpredsednik vlade bi trebalo "da imaju bilo kakav osećaj političke odgovornosti" ponudili izvinjenje ili objašnjenje za veoma visok broj neustavnih pritvora na koje je DS ukazivala u poslednjih godinu dana. Predsednik SNS u okviru predizborne kampanje za lokalne izbore u Vrbasu zakazane za 13. oktobar danas je obišao Ravno selo.

Miroslav Mišković
Miroslav Mišković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track