Babić: 2015. biće godina rasta
Foto: Rts

Petogodišnjica stranke

Babić: 2015. biće godina rasta

Politika -
Sada u ekonomskim merama, koje želimo da sprovedemo, nismo želeli da se skrivamo iza nekih popularnih i lepih mera, koje u budućnosti ništa dobro ne bi donele", rekao je šef poslaničke grupe SNS

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Zoran Babić izjavio je danas, povodom pet godina rada te stranke, da je SNS vodila realnu i iskrenu politiku i da će, kada je o ekonomskim merama reč, 2015. biti godina početka i rasta.

Babić je ocenio da je u proteklih pet godina permanentan vrtoglavi rast poverenja u SNS zbog spoja loše politike koja se vodila u proteklih 10-12 godina u Srbiji i iskrene, realne i nepopulističke politike SNS."Sada u ekonomskim merama, koje želimo da sprovedemo, nismo želeli da se skrivamo iza nekih popularnih i lepih mera, koje u budućnosti ništa dobro ne bi donele", rekao je Babić.

On je istakao da SNS popularnost dobija posvećenom i požrtvovanom politikom, borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije, koja nije selektivna, a koja će biti dugotrajna.

Režirali sukobe u SNS

On je istakao da su mnogi očekivali pad SNS i sanjali i režirali sukobe u SNS, ali da se oni nisu desili, da je SNS pokazala hrabrost potpisivanjem Briselskog sporazuma i da je bolje razmišljati o tome kako će ljudi u Srbiji živeti od sprovedenih mera.

Babić je naglasio da u SNS svako može da iskaže svoj stav, da ponekad ima i različitih razmišljanja, što je zdravo i demokratski, ali da, kada se završi sednica Glavnog odbora, "izlazimo sa jedinstvenim stavom"."SNS je jedina stranka u modernoj parlamentarnoj istoriji Srbije koja je promenila predsednika, a da nije došlo do raskola", rekao je Babić.Babić je najavio da će danas u Beogradu u "Kombank areni" na proslavi pet godina rada SNS, doći više od 30.000 članova i simpatizera SNS, svi predstavnici ambasada i svi prijatelji ne samo SNS, nego i Srbije, iz Evrope i sveta.

Podignut ugled Srbije u svetu

"Svojim delovanjem u proteklih pet godina, naročito od formiranja Vlade Srbije, podigli smo ugled Srbije u svetu", ocenio je Babić.Na pitanje o navodima u pojedinim medijima da će predsednik SNS Aleksandar Vučić pozvati lidera LDP Čedomira Jovanovića na razgovore, Babić je odgovorio da su dijalog i komunikacija osnov vođenja politike."Dosta je pogrešnog stava politike i političara u Srbiji da smo uvek tragali za različitostima i tim različitostima smo pokušavali da dokažemo koliko smo bolji od drugih. To je pogrešno", rekao je Babić i dodao da su hrabrost i odlučnost SNS inicirale razgovore sa LDP - "da nađemo tačke spajanja".

O Jovanki Broz

Babić je rekao da se slaže sa ocenom da se društvo setilo udovice bivšeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita Jovanke Broz tek na nekoliko dana ili nedelja pred kraj njenog života.Babić je, govoreći o njenoj sahrani, dodao da nije za trošenje ogromnih sredstava, ali da je za to da se ispuni volja svakog pojedinca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track