Počela vakcinacija protiv gripa u Pomoravlju
Foto: Nemanja Pančić

6.350 doza

Počela vakcinacija protiv gripa u Pomoravlju

Srbija -
Epidemilozi preporuluju da vakcinu treba obavezno primiti, posebno osobe strije od 65 godina, hronični bolesnici, dijabetičari, zaposleni u javnim službama

JAGODINA - U domovima zdravlja šest opština Pomoravskog okruga jutros je počela vakcinacija stanovništva protiv sezonskog gripa, potvrđeno je iz tih ustanova.

Zavod za javno zdravlje (ŽJZ) "Pomoravlje" iz Ćuprije u četvrtak i petak isporučio je domovima zdravlja 6.350 doza vakcina protiv sezonskig gripa za građane Pomoravskog okruga, 1.000 doza manje nego prošle godine, izjavio je epidemiolog dr Ivica Jocić.

Dom zdravlja u Jagodini dobio je 1.700 vakcina, Paraćin 1.700, Ćuprija 650, Despotovac 900, Svilajnac 900 i Rekovac 500 vakcina, precizirao je Jocić, koji je u ŽJZ zadužen za imunizaciju stanovništva.

Ovaj iskusni epidemilog je poručio da "vakcinu treba obavezno primiti", posebno osobe strije od 65 godina, hronični bolesnici, dijabetičari, zaposleni u javnim službama koje su od vitalnog značaja, šalterski radnici, medicinsko osoblje, osoblje u gradskom prevozu, pripadnici policije, vojske.

U ŽJZ vrše nadzor nad bolestima sa kliničkom slikom sličnom gripu, i za sada "gripa u Pomoravskom okrugu nema".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track