SRPSKA: DSS unosi nemir  među Srbe na Kosmetu
Foto: Tanjug

Ogorčeni napadom na Vulina

SRPSKA: DSS unosi nemir među Srbe na Kosmetu

Politika -
Nama na Kosmetu je neshvatljivo, da DS S optužuje Aleksandra Vulina za nekakvo razbijanje Srbije, ministra koji je za nepunih godinu dana više svog vremena proveo sa Srbima na KiM nego svi njegovi prethodnici za poslednjih 14 godina

BEOGRAD - Građanska inicijativa "Srpska" stala je u odbranu ministra bez portfelja u Vladi Srbije zaduženog za Kosovo i Metohiju Aleksandra Vulina od optužbi Demokratske stranke Srbije da Vulin razbija Srbiju i poručila da izbori na Kosmetu nisu samo borba za očuvanje severa KiM u sastavu Srbije, već za opstanak celovite teritorije južne srpske pokrajine.

Kako se navodi u saopštenju Građanske inicijative "Srpska" ta inicijativa je ogorčena izjavom portparola DS S Petra Petkovića da Vulin razbija Srbiju ocenivši da je ona prepuna neistina i reči koje unose razdor i nemir "u presudnom trenutku za opstanak Srba na KiM".

"Potpuno je neprimereno, a nama na Kosmetu neshvatljivo, da DS S optužuje Aleksandra Vulina za nekakvo razbijanje Srbije, ministra koji je za nepunih godinu dana više svog vremena proveo sa Srbima na KiM nego svi njegovi prethodnici za poslednjih 14 godina", navodi se u saopštenju.

Građanska inicijativa "Srpska" istakla je da izbori na Kosovu i Metohiji nisu borba za očuvanje samo severa u sastavu Srbije, već za opstanak celovite teritorije južne srpske pokrajine.

Kako se dodaje velika izlaznost Srba južno od Ibra od 60 odsto i 20 procenata izašlih na severu pokrajine "nepućenima iz DSS pokazuje da se izbori nisu održali samo na tri biračka mesta na severu KiM.

"Kada bi gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice postao Albanac DS S bi se žalio nekome, pitamo kome", upitala je Građanska inicijativa "Srpska".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track