Pokret socijalista odgovara DSS:Pogrom se dogodio dok ste vi bili vlast
Foto: Radio Kim

Reagovanje

Pokret socijalista odgovara DSS:Pogrom se dogodio dok ste vi bili vlast

Politika -
Mudro rukovodeći Srbijom i srpskim interesima, pustili ste sve znane i neznane albanske teroriste iz zatvora, a penzionisali sve srpske generale policije i vojske, koji su branili Kosovo, poručili Vulinovi socijalisti

BEOGRAD - Pokret socijalista ocenio je da je pobeda Građanske inicijative Srpska, i pored nemogućih i neregularnih uslova, najbolji dokaz ispravnosti politike Vlade Srbije i ministra Aleksandra Vulina prema Kosovu.

Pokret socijalista je, odgovarajući na optužbe Demokratske stranke Srbije (DSS) da je Vulin "najvatreniji zagovornik razbijanja Srbije" i da dobro zna da je Briselski sporazum propao jer je narod "jednodušno bojkotovao lažne izbore", saopštio da se u vreme dok je DSS "udobno sedela u vlasti" dogodio najveći pogrom srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

"Mudro rukovodeći Srbijom i srpskim interesima, pustili ste sve znane i neznane albanske teroriste iz zatvora i oslobodili ih krivičnog gonjenja, a penzionisali ste sve srpske generale policije i vojske, koji su branili Kosovo (uključujući i one koje ste "dobrovoljno" predali Hagu)"", navedeno je u saopštenju Pokreta socijalista.

Pokret socijalista je ocenio i da je rezultat "promišljene" DSS politike razvijen šverc i kriminal na severu Kosova, kao i povlašćeni pojedinci i grupe koji "vešto koriste patriotsku retoriku da bi očuvali svoje položaje". I osiromašeni Srbi na ivici egzistencije, koji žive svakodnevno u strahu i bez nade u bolje sutra, prema mišljenju Pokreta socijalista, rezultat su "mudre" DSS poltike.

Pokret socijalista, jučerašnja saopštenja DSS ocenio je kao tragična, ističući da je Srbiji, više nego jasno, da je ova vlada, za razliku od prethodnih, krenula u rešavanje problema koji naš narod na Kosovu i Metohiji ima.

"Srbija zna da Aleksandar Vulin, kao direktor Kancelarije za KiM, već više od godinu dana sve što radi - radi da bi olakšao normalni, svakodnevni život svih Srba na Kosovu i Metohiji, ma gde oni bili", navedeno je u saopštenju Pokreta socijalista.

Opstanak i ostanak Srba na KiM, borba za njihova prava, formiranje Zajednice srpskih opština, razvijanje privrede i zapošljavanje Srba, pomoć crkvi, to su, kako je navedeno, već u velikoj meri ostvareni ciljevi Kancelarije za KiM.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track