ČOVIĆ GAZDA BEOGRADA: Siniša Mali je na čelu, ali ja sam šef!
Foto: Nemanja Pančić

Voli vlast: Član veća bi da gospodari u Starom dvoru

ČOVIĆ GAZDA BEOGRADA: Siniša Mali je na čelu, ali ja sam šef!

Politika -
Član privremenog veća Nebojša Čović već juče, dok se još nije ni konstituisao organ, tražio da se njemu dostavljaju svi izveštaji

BEOGRAD - Da se zna ko je gazda!Iako je Vlada Srbije pre samo dva dana donela odluku da će na čelu privremenog gradskog veća Beograda biti Siniša Mali, jedan od najbližih saradnika Aleksandra Vučića, član veća Nebojša Čović, ipak bi da se računi polažu isključivo njemu.Vladar iz senkeNaime, kako Kurir saznaje, Čović je već juče, dok se još zvanično nije ni konstituisao privremeni organ, tražio od svih članova veća da se njemu šalju mejlovi i svi izveštaji, uz obrazloženje da će ipak on u praksi rukovoditi upravom bez obzira na to što nije na čelu.- Svi su bili zgranuti jer nisu očekivali da će tako otvoreno krenuti. Rekao je doslovce: „Dobro, Siniša jeste na čelu, ali ipak ću ja rukovoditi svime“. Odmah su mu u startu rekli svi - i vlast i opozicija - da će procedura morati da se poštuje bez obzira na to šta je neko u prošlosti radio i bio - naglasio je izvor Kurira.Goran Vesić sekretarČović je u SMS poruci na naše pitanje da prokomentariše da li su naša saznanja tačna samo kratko napisao da nas je neko ozbiljno slagao!!!Inače, juče je održana prva, konstitutivna sednica privremenog organa Beograda, na kojoj je, kako je Kurir ranije najavio, za sekretara izabran Goran Vesić.- Osim imenovanja sekretara veća, usvojeni su poslovnik o radu privremenog organa, kojim se utvrđuje organizacija i način rada, odluka o prestanku mandata odbornika Skupštine grada, rešenje o prestanku funkcije zamenika predsednika gradske Skupštine, o prestanku dužnosti gradonačelnika Grada Beograda, njegovog zamenika i članova veća, kao i rešenje o razrešenju sekretara Skupštine grada, ali i druga tekuća pitanja - navodi se u saopštenju. Podsećamo, privremeno veće čine Siniša Mali i Nebojša Čović, koje je predložio SNS, zatim Andreja Mladenović iz DSS, Tatjana Pašić iz DS i Nikola Nikodijević iz SPS.

Prva sednica... Čović, Pašić, Mali, Vesić, Nikodijević i Mladenović
Prva sednica... Čović, Pašić, Mali, Vesić, Nikodijević i Mladenović

Vesić kod Pauka, Mali kod ĐilasaČlanovi nove gradske uprave juče su raspodelili kabinete, pa će se tako prvi čovek veća useliti u nekadašnji kabinet Dragana Đilasa, a Nebojša Čović u dosadašnji kabinet zamenice gradonačelnika Tatjane Pašić. Nikola Nikodijević nasledio je kabinet svog bivšeg šefa Aleksandra Antića, Andreji Mladenoviću dodeljena je kancelarija gradskog arhitekte Aleksandra Vasovića. Tatjana Pašić iz DS morala je da se preseli u kabinet bivšeg Đilasovog pomoćnika Danila Bašića. I na kraju, možda simbolično, a možda i sasvim slučajno, novi sekretar veća Goran Vesić nasledio je radni prostor Živorada Anđelkovića. Nih dvojica su nekad bila stranačke kolege i veliki prijatelji, a sada su oštri suparnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track