Zorana Mihajlović: Sa mnom ili bez mene biće Južnog toka

Ministarka se uzdigla iznad ličnih interesa

Zorana Mihajlović: Sa mnom ili bez mene biće Južnog toka

Politika -
Niko neće da preuzme odgovornost za to što ministarka energetike nije dobila pozivnicu za ceremoniju početka gradnje Južnog toka

BEOGRAD - Svi se pravdaju!Izostavljanje ministarke energetike Zorane Mihajlović iz protokola na ceremoniji početka radova na gasovodu Južni tok, po svemu sudeći, biće ispravljeno posle određenih intervencija čelnika Vlade. Najveća zabuna i dalje ostaje ko je uopšte zadužen za protokol i ko je napravio ovaj propust - Vlada, Predsedništvo ili „Srbijagas“.Niko nije kriv?S jedne stane, izvor Kurira iz Vlade ističe da je za protokol definitivno zaduženo Predsedništvo.- Oni se sad peru zbog propusta što nije pozvana ministarka, bilo da je nameran bilo da nije nameran, i tvrde da još ništa nije zvanično. Do sada su već morali da naprave novi protokol. Sve to što se dešava, a naročito da ministarka energetike Mihajlović ne bude pozvana nije u redu. Pitanje je samo šta su takvim stavom uopšte hteli da postignu - ističe izvor iz Vlade blizak ministarki.Ministarka Mihajlović za Kurir je rekla da, bez obzira na to da li će biti pozvana na ceremoniju otvaranja ili ne, izgradnja Južnog toka u Srbiji počinje.- Ova investicija može da u toku izgradnje, direktno i indirektno, zaposli desetine hiljada ljudi. Sve drugo nije vredno komentarisanja - kratka je bila ministarka, ali nije mogla da potvrdi da li će biti jedan od govornika na otvaranju.Stanislava Pak, savetnica predsednika Srbije, objašnjava da oni nisu zvali nikakve zvanice jer to u ovom slučaju nije njihov posao, već zaduženje Vlade.- Predsedništvo daje prostor i organizuje akreditacije za novinare. Tu se naš deo o protokolu završava - naglasila je Pak.Biće ispravljena greškaU Vladinoj kancelariji za saradnju s medijima kažu da su njihov resor mediji, a da su zvanice uvek u nadležnosti sekretarijata Vlade.U sekretarijatu Vlade ističu da je organizator svega uvek domaćin, a da je u ovom slučaju to Predsedništvo, a možda, kako kažu, i „Srbijagas“, koji je zadužen za pozivnice.Međutim, ni tu se priča ne završava. Kako saznajemo u „Srbijagasu“, za slanje pozivnica zadužen je „Gasprom“, odnosno marketinška agencija Olaf Mekatir Srđana Đurića, bivšeg direktora Vladine kancelarije za medije.U Olafu su nam potvrdili da je tačno da oni u ime „Gasproma“ šalju pozivnice i da su sigurni da je ministarka energetike, kao i ostali članovi Vlade, već dobila pozivnicu.- Prema našim informacijama, za protokol je zadužena Vlada - kažu u ovoj agenciji.Podsećamo, mediji su objavili da resorna ministarka Zorana Mihajlović nije dobila nikakav zvaničan poziv za otvaranje radova na izgradnji Južnog toka i da prema zvaničnoj najavi koju je poslalo Predsedništvo nije navedena kao jedan od govornika. Prema nezvaničnim izvorima, takav potez je razbesneo vicepremijera Aleksandra Vučića, koji je rekao da neće dozvoliti da se niko igra s ministrima u Vladi. Vučić je poručio da ko kod da je organizator ima dve opcije - ili da Zorana prisustvuje događaju i govori na njemu, ili događaja neće biti.

VIP zvaniceONI SU SIGURICAZasad je izvesno da će na ceremoniji u Kovilju, gde će se zavarivati prve cevi, govoriti predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, ministar energetike Rusije i predsednik UO „Gasproma“ Aleksej Miler. Ostalo je otvoreno da li će se obratiti i ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track