URS BRANI ŠEFA: Policija šokirana skromnošću Dinkićeve kuće

NIje bilo pretresa

URS BRANI ŠEFA: Policija šokirana skromnošću Dinkićeve kuće

Društvo -
Policija u nekoliko navrata posećivala katastar u Vlasotincu, jer prosto nisu mogli da poveruju kakvu skromnu kuću ima Dinkićev otac, kaže se između ostalog u saopštenju URS-a

BEOGRAD - Ujedinjeni regioni Srbije saopštili su večeras da nije istina da je vršen pretres kuće oca Mlađana Dinkića u Vlasotincu, kako su objavili pojedini mediji.

"Nije istina da je vršen pretres kuće Dušana Dinkića, oca Mlađana Dinkića, već je samo pregledana dokumentacija o toj kući u vlasotinačkom katastru", navedeno je u saopštenju.

Kako se itiče, Mlađan Dinkić insistira da na kraju istrage sve bude objavljeno u javnosti do najsitnijih detalja, "jer bi na taj način trajno nestale spekulacije i bajke o nepostojećem bogatstvu njegove porodice".

"Naime, policija u nekoliko navrata posećivala katastar u Vlasotincu, jer prosto nisu mogli da poveruju kakvu skromnu kuću ima Dinkićev otac. Verovatno su zaneseni tabloidnim tračevima očekivali vile i raskoš, pa im se rezultati istrage očito nikako ne uklapaju u očekivanja njenih naručioca", navode u URS-u.

Iz te stranke izražavaju nadu da će se policija pozabaviti ispitivanjem imovine i drugih predsednika stranaka i državnih funkcionera, "pa da naš narod konačno sazna ko šta stvarno ima, odnosno šta je trač, a šta istina".

"Uvereni smo da bi bilo puno iznenađenja i da bi to doprinelo razbijanju mnogih predrasuda i zabluda o srpskim političarima", stoji u saopštenju.

Pojedini mediji su preneli da je kuća oca Mlađana Dinkića u Vlasotincu pretresena po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u okviru finansijske istrage u slučaju Nacionalne štedionice, koja se vodi paralelno sa istragama spornih privatizacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track