Pantić: Pobedila država Srbija
Foto: Tanjug

Izbori na Kosovu

Pantić: Pobedila država Srbija

Politika -
Dobili smo devet opština u kojima će Srbi jasno i glasno govoriti kako ne priznaju Kosovo kao nezavisnu državu i sada više neće Albancima biti smetnja četiri opštine na severu, već i pet opština na jugu, kaže novi gradonačelnik Mitrovice

KOSOVSKA MITROVICA - Pobednik izbora za gradonačelnika u severnoj Kosovskoj Mitrovici, kandidat Građanske inicijative "Srpska" Krstimir Pantić, ocenio je da je pobedila politika Vlade Republike Srbije, kao i država Srbija, i istakao da pobeda "Srpske" u devet opština na Kosovu osigurava borbu za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije.

"Pobedila je politika Vlade Republike Srbije, država Srbija, jer smo dobili devet gradonačelnika na Kosovu i Metohiji koji će sprovoditi dosledno politiku Vlade Srbije na ovim prostorima", rekao je Pantić.

"Dobili smo devet opština kroz koje će vlada Srbije mnogo jače i mnogo prisutnije delovati na ovim prostorima. Dobili smo devet opština u kojima će Srbi jasno i glasno govoriti kako ne priznaju Kosovo kao nezavisnu državu i sada više neće Albancima biti smetnja četiri opštine na severu, već i pet opština na jugu koje će, takođe, pođednako snažno, kao što smo mi radili proteklih 14 godina, zastupati politiku Vlade Republike Srbije na ovim prostorima", poručio je Pantić.

On je izrazio zadovoljstvo što se „još jednom pokazala činjenica da se na Kosovu i Metohiji Srbi ne dele na one koji žive severno i južno od Ibra". Ovim je, prema njegovim rečima, potpuno postalo jasno da Srbi jedino priznaju svoju vladu, to jest vladu Republike Srbije, da žele da sa njom sarađuju i da će tako biti i u budućnosti.On se zahvalio građanima koji su glasali za njega i čestitao protivkandidatu Oliveru Ivanoviću koji je postigao bolji rezultat nego u prvom krugu glasanja.

Pantić je poručio da je kao gradonačelnik spreman da razgovara sa svima kojima su Kosovska Mitrovica i njeni građani u srcu, koji žele da rade na dobrobit svih građana, dodajući da je naravno uslov za to da podržavaju politiku Vlade Republike Srbije, da budu okrenuti ka Beogradu, a ne ka Prištini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track