Vučić: Milo Đukanović preporučio šeicima da ulažu u Srbiju
Foto: KURIR

Uoči posete crnogorskog premijera

Vučić: Milo Đukanović preporučio šeicima da ulažu u Srbiju

Politika -
Vučić je kazao da će 9. decembra, kada Đukanović dolazi u zvaničnu posetu Beogradu nakon decenijske pauze, zvaničnici dve države pokrenuti pitanja platnog prometa, revitalizacije pruge, ali i drugih infrastrukturnih projekata

PODGORICA, - Prvi potpredsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da između Beograda i Podgorice sledi period dobrih odnosa, ističući da je crnogorski premijer Milo Đukanović preporučio Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UEA) da ulažu u Srbiju.

Vučić je kazao da će 9. decembra, kada Đukanović dolazi u zvaničnu posetu Beogradu nakon decenijske pauze, zvaničnici dve države pokrenuti pitanja platnog prometa, revitalizacije pruge, ali i drugih infrastrukturnih projekata.

"Za nas je bilo jako važno što je Đukanović rekao UEA nekoliko lepih reči o Srbiji. On je bio vrlo korektan i preporučio je nas za njihova ulaganja u namensku industriju Srbije", rekao je Vučić.

On je napomenuo da su Crna Gora i Srbija opredeljene da u brojnim projektima zajedno nastupaju.

"Mislim da ćemo 9. decembra razgovarati o tome i da će se Đukanović u Podgoricu vratiti sa konkretnim rezultatima i dogovorima", istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, iako mnogima smeta što je Crna Gora izabrala Kinu za partnera za izgradnju autoputa, Srbiji to ne smeta.

"Mi ne mislimo da su kineske pare loše pare. Nama su potrebne jeftine pare, jer ne možemo da plaćamo i vraćamo preskupe kredite", kazao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja