OPROSTI MI KATRIN: Dačić pevao Eštonovoj u kafani!
Foto: Beta

Pregovara i pesmom

OPROSTI MI KATRIN: Dačić pevao Eštonovoj u kafani!

Politika -
Navodno, tokom njene poslednje posete Beogradu zvaničnu atmosferu za večerom u jednom beogradskom restoranu razbio pesmom

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić, poznat i po javnim muzičkim nastupima, zapevao je i glavnom posredniku u pregovorima s Prištinom, šefici evropske diplomatije Ketrin Ešton!

Naime, Dačić je tokom briselskih pregovora posegao i za mikrofonom kako bi smekšao stav prema Srbiji i njenim zahtevima oko Kosova.

"Oprosti mi, Katrin, možda nisam bio fin, mada si mi bila draga, oprosti mi, Katrin, sve je sada samo dim, našoj ljubavi ni traga", pevao je premijer u vreme kada su se lomila koplja da li će Srbi dobiti Zajednicu srpskih opština.

Navodno, premijer je zapevao baronici Ešton u jednom beogradskom restoranu prilikom njene poslednje posete Srbiji. Dačić je tim visoke predstavnice za spoljnu politiku EU izveo na večeru. Na večeri je isprva bilo manje-više zvanično, a onda je premijer uzeo stvar u svoje ruke.

"Odmah je shvatila da je pesma upućena njoj, ali kada su počeli da joj prevode reči, Eštonova se doslovce oduševila. Potom je i atmosfera na večeri postala potpuno opuštena", otkriva jedan od članova srpskog pregovaračkog tima. Posle godinu dana pregovora, sudeći po komunikaciji na konferencijama za štampu, ali i onoga što nezvanično procuri o događajima iza zatvorenih vrata u Briselu, Dačić i Eštonova izgradili su korektan odnos. Premijer baronicu oslovljava s ledi Ešton.

Podsetimo, Dačić je kao pravi džentlmen baronici Ešton na jednu rundu pregovora u Brisel poneo i rođendanski poklon.

http://www.youtube.com/watch?v=s4XdrWTvfEY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track