MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Čuvamo stranku, a time i državu

Poseta Voždovcu

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Čuvamo stranku, a time i državu

Politika -
Potpredsednica SNS odbacila sve spekulacije da se na sednici Predsedništva razgovaralo o parlamentarnim izborima

BEOGRAD - Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović izjavila je danas da je stranka baza i da ako se ne vodi računa o stranci ne može ni o državi i podvukla da na jučerašnjoj sednici Predsedništva SNS nije bilo reči o parlamentarnim izborima.

"Na kraju krajeva čuvamo sopstvenu kuću, stranku i samim tim čuvamo i državu, a normalno je da oni koji ne mogu da prate tu politiku u bilo kom smislu, da li sarađuju zbog nekih drugih interesa sa kiminalcima, kao što sam rekla, ili prosto rade samo za sebe i ne vode računa o sopstvenoj državi - za takve nema mesta u SNS", rekla je Mihajlovićeva novinarima na Voždovcu.

Ona je, na pitanja da prokomentariše sastanak Predsedništva i odluke koje je ono donelo rekla da je veoma zadovoljna tim odlukama i da smatra da mora da se napravi red svuda.

"Kao što pravimo red u državi tako moramo da pravimo red i u našoj stranci, ne u smislu da sklanjamo nego da pomognemo i otvorimo prostor za one koji žele da rade", rekla je ona i dodala da SNS broji više od 350.000 članova i da je namera da se napravi prostor da i oni koji su negde sa strane imaju prliku da rade kako bi bili efikasniji.

Na pitanje da li je to svojevrsna kontrola unutar stranke pred eventualne parlamentarne izbore Mihajlović je podsetila da je SNS pokazala da stalno pravi kontrole unutar sopstvene stranke. "Nije ovo prvi put, pravili smo kontrolu rada ministara, kontrolu predsednika opština, direktora i mi ćemo brzo izaći sa imenima onih direktora koji to više neće biti, predsednika opština koji to više neće obavljati, izaći ćemo čak i iz vlasti u nekim opštinama...", rekla je potpredsednica SNS.

Prema njenim rečima, to je neuobičajeno za srpski politički život, ali stoji činjenica da SNS prethodnih godinu dana postavlja neke drugačije i nove standarde. "Verujem da će za godinu dana to biti normalna stvar i da će za godinu možda i druge političke partije da se bave više sopstvenom strankom", rekla je ona.

Ona je odbacila sve spekulacije da se na sednici Predsedništva razgovaralo o parlamentarnim izborima. "Nije bilo priče o parlamentarnim izborima. Kao što sam rekla moj stav kao člana stranke, kao građanina Srbije jeste da bih stvarno volela što pre da imamo izbore, ali zaista o tome nismo razgovarali. Moje mišljenje je, ali zaista moje mišljenje, da ono što je realnost mora polako da se pretoči u ono što se zove i vlada i Skupština Srbije - ali to je stvarno moje mišljenje", rekla je Mihajlović.

Potpredsednica SNS je ponovila da se razgovaralo o stranci, direktorima...i dodala - "postavili smo već ranije kriterijume šta je to što neko mora da zadovolji da bi dobro radio svoj posao, a rezultat je u stvari najvažniji".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track