Vukomanovićeva: Nije vreme za izbore, ali odluku će doneti Dačić i Vučić!
Foto: Nebojsa Mandic

Stvar političkog dogovora

Vukomanovićeva: Nije vreme za izbore, ali odluku će doneti Dačić i Vučić!

Politika -
Naše "ne" nije dovoljno ako se okupi koalicija koja matematički može da bude brojnija i koja će reći "da", ali ključni politički dogovor biće donet na relaciji Dačić-Vučić, kaže potpredsednica SPS

BEOGRAD - Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Dijana Vukomanović ocenila je danas da nije vreme za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora i dodala da će odluku o tome doneti predsednik i potpredsednik vlade Ivica Dačić i Aleksandar Vučić.

"Naše "ne" nije dovoljno ako se okupi koalicija koja matematički može da bude brojnija i koja će reći "da", ali ključni politički dogovor oko svrsishodnosti izbora u ovom trenutku će biti donet na relaciji Dačić-Vučić", rekla je Vukomanovićeva.

Ona je ocenila da nije vreme da se Srbija razbacuje parama, kada je usvojen restriktivni budžet i kada se više od 40.000 ljudi hrani u narodnim kuhinjama.

"Iz budžeta treba da se izdvoji 0,1 odsto za parlamentarne izbore, to je oko 8 miliona evra, plus ono što će stranke da izdvoje, plus beogradski izbori što je oko 10 miliona evra", dodala je ona. Vukomanović je rekla da se preispituje rad gradonačelnika i direktora javnih preduzeća iz redova SPS i odbacila tvrdnje da je rejting SPS manji nego pred prethodne izbore. "Mi beležimo mali procentualni rast", rekla je Vukomanović i dodala da SPS beleži veliki priliv članstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track