MRKONJIĆ PROZIVA NIKOLIĆA: Ko nema rezultate, skreće temu na prisluškivanje!
Foto: Tanjug

Bivši ministar udario na predsednika Srbije

MRKONJIĆ PROZIVA NIKOLIĆA: Ko nema rezultate, skreće temu na prisluškivanje!

Politika -
Veliki neimar, koji nije sagradio ni metar auto-puta, isprozivao predsednika zbog afere „prisluškivanje“ i rekao da je to isforsirana tema

BEOGRAD - E, kad ti kritikuješ...Milutin Mrkonjić, istaknuti socijalista i bivši ministar saobraćaja, obrušio se na predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Mrkonjić je, odgovarajući na pitanje da li ima saznanja da i njega prisluškuju, a sve povodom afere koju je otvorio Nikolić - da je još uvek pod merama policije, poručio da je to isforsirana tema kojom se skreće pažnja s nedostatka rezultata!Mrkine zasluge- To me ne interesuje. Baš me briga da li me prisluškuju. Mene niko ne prisluškuje, ja toliko galamim da me svi čuju kad pričam. To je isforsirana tema. U nedostatku rezultata, skreću temu na prisluškivanje - rekao je Mrkonjić, a na opasku novinara da li to znači da Nikolić ne radi ništa jer je upravo on pokrenuo tu temu, bivši ministar je ponovio svoju tvrdnju.- Rekao sam vam, nemojte sad tu... - poručio je Mrkonjić, što je ironija samo po sebi da na nedostatak rezultata upozorava čovek koji nije uradio nijedan kilometar auto-puta punog profila!Naime, za osam godina Mrkonjić i Ilić su se smenjivali na čelu Ministarstva za kapitalne investicije i za to vreme je napravljeno oko 40 kilometara auto-puta, i to za vreme Ilićevog mandata - 2005. i 2006. godine, što znači da je ovaj socijalista najmanje kompetentan da komentariše tuđe rezultate.S druge strane, Marjan Rističević, poslanik s liste SNS, kaže da zna da ga prisluškuju. Na pitanje kako je to zaključio, on objašnjava da je „namerno pustio određenu informaciju koja je kasnije distribuirana“. Rističeviću, inače, ne smeta da ga prisluškuju domaće tajne službe, ali ne voli da ga slušaju stranci (?!).Koga slušaju stranci- Poznato je da, osim državne i vojne bezbednosti, ima mnogo privatnih prisluškivača, ali lično mi ne smeta kad to rade naši ukoliko ono što sam rekao izađe u pravom kontekstu. Ono što mi smeta i što je daleko opasnije jeste to da nas prisluškuju strane službe, koje su ubačene u detektivske agencije ili firme za obezbeđenje - kaže Rističević.Dragan Šormaz, poslanik SNS, kaže da ne veruje da ga iko prisluškuje, a čak i da ga neko prisluškuje.- Vidim da su mnogi opterećeni time da ih neko prisluškuje. Ja nemam takvih problema zato što pričam u javnosti isto ono što pričam i privatno. Dakle, onaj ko me prisluškuje samo gubi vreme - kaže Šormaz.

MihajlovićZAKAZALI KONTRAOBAVEŠTAJCIMilivoje Mihajlović, direktor Vladine Kancelarije za saradnju s medijima, povodom tvrdnji Tomislava Nikolića da ga prisluškuju rekao je da je zakazao jedan deo službi koje obavljaju kontraobaveštajnu zaštitu. Kako je rekao, to je ozbiljan alarm za obaveštajne službe jer se ponavlja već nekoliko puta i kad bi svako radio svoj posao, taj problem ne bi ni postojao.- Ukoliko postoji mogućnost kupovine sredstva za prisluškivanje na buvljaku, onda je jasno da svako može da prisluškuje, pogotovo mafija, organizovane kriminalne grupe, neke interesne grupe i strane obaveštajne službe - naveo je Mihajlović.

Nikolić o prisluškivanjuPRISLUŠKUJU NAS IZ PARKIRANOG AUTOMOBILAPredsednik Srbije Tomislav Nikolić tvrdi da ga i dalje tajno prisluškuju i da nije zadovoljan radom pojedinih službi MUP:- Eto, mi sada sedimo ovde, a ispred je možda parkiran automobil iz kojeg nas prisluškuju. Zato ponekad u razgovoru s nekim ljudima izgovorim neke stvari da vidim da li će se pojaviti u medijima. I pojave se. Mislim da me prisluškuju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track