Tadić: Đilas priča gluposti, odvešće stranku u kanal!
Foto: Dado Đilas

Počasni predsednik lobirao na Vračaru

Tadić: Đilas priča gluposti, odvešće stranku u kanal!

Politika -
Bivši predsednik DS na novogodišnjem koktelu kritikovao rad aktuelnog lidera i tvrdio da ne treba isključivati buduću koaliciju sa SNS

BEOGRAD - Opšta pobuna.Boris Tadić, počasni predsednik DS, žestoko je kritikovao Dragana Đilasa, lidera demokrata, na novogodišnjem koktelu Opštinskog odbora Vračar, saznaje Kurir. Tadić je, tvrdi izvor našeg lista, iskoristio priliku da lobira protiv aktuelnog predsednika DS, rekavši pred nekoliko prisutnih da će Đilas „odvući stranku sa sobom u kanal ako se nešto ne promeni“.Tadić protiv emocija- Tadić je rekao: „Nikad nisam čuo veću glupost od Đilasove izjave da nikada neće u koaliciju s naprednjacima. Koalicija zavisi od programa, a ne od emocija. Ako se nešto ne promeni, odvući će stranku sa sobom u kanal“ - kaže izvor našeg lista koji je bio na proslavi.Zanimljivo je i društvo koje je Tadić okupio oko sebe: njegove reči pomno su slušali Balša Božović, koji je na prethodnoj izbornoj skupštini otvoreno stao na stranu Dragana Đilasa iako mu je Tadić kum, kao i Nenad Konstantinović, koji je do sada izbegavao da se otvoreno svrsta na bilo koju stranu.Posebno je zanimljivo to što je samo dan uoči ovog koktela, koji je prošao u znaku pobune protiv Đilasa, iz Opštinskog odbora Vračar u centralu stigao ultimatum rukovodstvu. Naime, Predsedništvo OO DS Vračar je na sednici održanoj 27. decembra 2013. donelo odluku da Gradskom odboru stranke uputi predlog da u dnevni red sednice, zakazane za danas, uvrsti i utvrđivanje liste kandidata za gradske odbornike DS na predstojećim izborima za odbornike u Skupštini Beograda do 10. januara, a ukoliko se to ne desi, oni će pokrenuti inicijativu da se sazove vanredna skupština stranke! Praktično, to znači da su i demokrate s Vračara poručile Đilasu da ne računa više na njihovu podršku.Ultimatum vračaraca- Upućuje se predlog Gradskom odboru DS Beograd da na sednici zakazanoj za 30. decembar 2013. uvrsti u dnevni red i odluči: da na sednici 30. decembra utvrdi kriterijume za formiranje liste i redosleda kandidata na listi za odbornike DS na predstojećim lokalnim izborima za odbornike u Skupštini Beograda; da utvrdi listu kandidata za gradske odbornike DS na predstojećim lokalnim izborima za odbornike u Skupštini Beograda do 10. januara 2014. i da izabere sve članove izbornog štaba GO DS Beograd za predstojeće lokalne izbore za odbornike u Skupštini Beograda - navodi se u odluci odbora u koju je Kurir imao uvid. Međutim, sednica gradskog odbora je u poslednjem trenutku otkazana.

Opkolili ga... Dragan Đilas
Opkolili ga... Dragan Đilas

Branislav Kuzmanović
Branislav Kuzmanović

KuzmanovićTADIĆ PRIČAO O STANJU U DSBranislav Kuzmanović, predsednik opštine Vračar, u razgovoru za Kurir kaže da je bio na proslavi i da je bilo razgovora o političkoj situaciji u zemlji, kao i o stanju u stranci.- Niko nije držao govor, već se u opuštenoj atmosferi pričalo o situaciji u zemlji, kao i u Demokratskoj stranci. Međutim, da li je Tadić i šta pričao o Đilasu, ne mogu da kažem jer nisam bio pored njega - kaže Kuzmanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track