Dačić: Nije dogovoren datum nastavka pregovora sa Prištinom

Nema potvrde datuma

Dačić: Nije dogovoren datum nastavka pregovora sa Prištinom

Politika -
Premijer je kazao da se nije dogovorio o 17. januaru kao o datumu za nastavka pregovora s Prištinom jer "nije bio raspoložen" da prihvati taj datum jer bi to bio dodatan pritisak na Srbiju

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nije siguran da će pregovori Beograda i Prištine biti nastavljeni 17. januara jer bi to bio dodatni pritisak na Srbiju uoči prve međuvladine konferencije o počeku pregovora s Evropskom unijom, zakazanom za 21. januar.

"Sa Briselom nisam bio u kontaktu poslednjih sedam dana zbog praznika ali će se od sledeće nedelje nastaviti sednice radnih grupa, a visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton je već ranije najavila sastanak ali nije precizirala datum", rekao je Dačić.

Premijer je kazao da se nije dogovorio o 17. januaru kao o datumu za nastavka pregovora s Prištinom jer "nije bio raspoložen" da prihvati taj datum jer bi to bio dodatan pritisak na Srbiju.

"Nisam za to da radimo pod pritiskom već da pronađemo najbolje rešenje", kazao je Dačić.

On je rekao da ipak očekuje različite pritiske iz EU u vezi s dijalogom Beograda i Prištine.

"Glavni politički kriterijum za dalji napredak u pregovorima sa EU i dalje će biti uspeh i napredak u dijalogu s Prištinom", rekao je Dačić. Dačić je kazao da dosta problema ima oko konstituisanja zajednice srpskih opština i dodao da se "fokus u pregovorima sa nezavisnosti vraća na formiranje zajednice srpskih opština".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track