Dačić: Izbori nisu prioritet!
Foto: Marina Lopicic

Predsednik Vlade Srbije

Dačić: Izbori nisu prioritet!

Politika -
"U ovom trenutku za vreme novogodišnjih i bozićnih praznika nikome ne pada napamet da raspravlja o izborima", kazao je Dačić

BEOGRAD - Premijer Ivica Dačić izjavio je danas da su on i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić saglasni da izbori u Srbiji nisu prioritet i da trenutno nisu na dnevnom redu.

"U ovom trenutku za vreme novogodišnjih i bozićnih praznika nikome ne pada napamet da raspravlja o izborima", kazao je Dačić novinarima prilikom posete Domu za stare na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

On je dodao da nema potrebe za izborima jer je bitnija realizacija započetih poslova.

"Ako izbori ne donose veće promene osim toga ko će koju funkciju obavljati, onda zašto gubiti vreme kada možemo da radimo na realizaciji započetih projekata", rekao je Dačić.

On je dodao da ne može da se nađe slobodno vreme ni za obavljanje međudržavnih sastanka imajući u vidu da su januar i februar "prenatrpani političkim i ekonomskim obavezama".

"Ako Vučić ne želi izbore i kaže da ne treba ići na to, što da vodim dijalog sa bilo kim drugim", zapitao je Dačić i dodao da je on Vladu pravio s predsednikom Tomislavom Nikolićem, a da druge partije svoje mišljenje o izborima mogu da iznesu na svojim stranačkim skupovima.

Dačić je ocenio da bi u slučaju održavnja izbora došlo do pauze u dijalogu Beograda i Prištine, kao i Beograda i Brisela. Prema njegovim rečima, izbori bi značili "zapečaćenu sudbinu opozicionih stranaka". Dačić je dodao i da nema informaciju da će Srpska napredna stranka odlučiti o tome da li će izbora biti ili ne do Božića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track