Čanak: Vučić drži reč!

Bojan Kostreš podseća na izjavu lidera LSV

Čanak: Vučić drži reč!

Politika -
Aleksandar Vučić je održao reč po pitanju uvođenja reda i bezbednosti i imenovanju načelnika Policijske uprave, poručio Kostreš i dodao da postoje kontakti LSV sa svim strankama u pokrajinskoj i republičkoj skupštini

NOVI SAD - Stranke koje budu spremne da razgovaraju o autonomiji Vojvodine koju ona zaslužuje mogu da računaju na saradnju sa LSV, poručio je zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

Prema njegovim rečima, SNS ne želi da umanjuje dostignuti ustavni nivo autonomije, što označava da i DS i SNS praktično imaju iste poglede na autonomiju Vojvodine i da bi "zbog tih istih pogleda" možda mogli i da budu u koaliciji."LSV postavlja pitanje koja od te dve stranke je spremna da radi na promeni ustavnog položaja AP Vojvodine da bi Vojvodina dobila onaj nivo autonomije koji zaslužuje i ko bude spreman da na tom nivou i u tim relacijama razgovara sa LSV-om može da računa na saradnju sa nama", rekao je Kostreš.

"Ponuda za razgovore o ovoj temi nije bilo ni sa jedne strane. Normalno da postoje kontakti, najviše sa DS i drugim parlamentarnim strankama u pokrajinskoj i republičkoj skupštini, ali to su kontakti koji se redovno i uobičajeno održavaju, ali ništa više od toga, kazao je Kostreš.

Po Kostrešovim rečima, činjenica da se u javnosti sada potenciraju neke izjave lidera LSV Nenada Čanka."Nenad Čanak je rekao da Aleksandar Vučić drži reč po pitanju uvođenja reda i bezbednosti u Novi Sad i imenovanju načelnika Policijske uprave, što je bilo i urađeno", pojasnio je Kostreš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track