Vučić danas sa Dodikom u Vladi Srbije
Foto: Fonet

Sastanak u Nemanjinoj 11

Vučić danas sa Dodikom u Vladi Srbije

Politika -
Na sastanku će biti reči o jačanju odnosa i nastavku privredne saradnje Republike Srpske i Srbije

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Sastanak će biti održan u Vladi Srbije, saopšito je Kabinet potpredsednika vlade. Na sastanku će biti reči o jačanju odnosa i nastavku privredne saradnje Republike Srpske i Srbije, saopštio je Biro za odnose sa javnošću Republike Srpske.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovaraće s prvim potpredsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem o realizaciji projekta "Srednja Drina".

Dodik je potvrdio da će sastanak biti prilika da se razgovara o saradnji na energetskom planu precizirajući da "Elektroprivreda RS-a" nastavlja da isporučuje direktno struju Srbiji bez posrednika i bilo kakvih "mogućnosti mešetarenja u tom pogledu".

"Direktna saradnja elektroprivreda je prioritet u energetskoj saradnji", rekao je Dodik potvrdivši da će na sastanku s Vučićem biti reči i o dugovima za naknade za potopljeno zemljište za pogranične opštine, kao i o činjenici da određene firme iz Srbije imaju predstavništva u Federaciji BiH, dok na prostoru RS-a obavljaju promet gotovo 95 odsto svojih proizvoda.

"Biće reči o tome kako ohrabriti privrednike da više ulažu u RS i bolje se povezuju s ovdašnjim kolegama", naveo je Dodik, kako prenosi Fena pozivajući se na izjavu predsednika RS Radiju Republike Srpske. Jedna od tema razgovora biće i saradnja bezbednosnih agencija u vezi sa borbom protiv organizovanog kriminalna, rekao je on i podsetio da da su zajedničkim radom policija RS-a i Srbije privedene pravdi mnoge organizovane grupe, pre svega one iz Istočnog Sarajeva koje su ranije vršile ubistva i pljačke.

Predsednik Srpske je za Radio Republike Srpske rekao da je današnji, kako ga je nazvao operativni, sastanak dogovoren prilikom Vučićeve decembarske posete Banjaluci, a da bi bili realizovani neki raniji dogovori u vezi s odnosima RS-a i Srbije na privrednom, obrazovnom i drugom planu. Dodik ističe da ide u Beograd u trenutku kada Srbija počinje pregovore s Evropskom unijom, što je, kaže, važan korak za tu zemlju i srpski narod u celini.

"Potenciraćemo i ta pitanja vezano za evropske perspektive i ne samo Srbije nego i nas na ovim prostorima", kazao je. Inače, kako je saopšteno iz kabineta prvog potpredsednika Vlade Srbije, Vučić će se sa Dodikom sastati u 15 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja