PONIŽENJE: Vučić od Ružića neće ni čašu vode!
Foto: Maja Majsovski Rašević

Vicepremijer oladio ministra odmetnika

PONIŽENJE: Vučić od Ružića neće ni čašu vode!

Politika -
Da li potpredsednik možda želi vodu? - upitao u pola glasa Ružić Dačića dok se naginjao da svom šefu napuni čašu; Vučić na to nije reagovao, pa je potpredsedniku Vlade vodu sipao predsednik

BRISEL/BEOGRAD - Ko pored turskog groblja...Nakon što je izazvao nezadovoljstvo vicepremijera Aleksandra Vučiča, bilo je pitanje da li će se ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Branko Ružić uopšte pojaviti na međuvladinoj konferenciji sa EU. Ružić je, uprkos tome, doputovao u Brisel, o čemu je Kurir pisao, ali je tamo doživeo svojevrsno poniženje. PoniženjeNaime, ni Vučić, kao ni premijer i njegov partijski šef Ivica Dačić nisu ga udostojili rukovanja! Ružić se potom snishodljivo ponudio da Aleksandru Vučiću sipa vodu, ali ne lično, jer se nije usuđivao, nego preko svog partijskog šefa Dačića.- Da li potpredsednik možda želi vodu? - upitao je Ružić u pola glasa Ivicu Dačića dok se naginjao da mu napuni čašu. Vučić na to nije reagovao, pa je vicepremijerovu čašu napunio predsednik Vlade. Čaša vode je, po svemu sudeći, najviše bila potrebna Ružiću pošto je ostavljao utisak potpune snuždenosti.Podsetimo, Ružić je nedavnim istupom u javnosti veoma razljutio Aleksandra Vučića jer je utvrdio da je njegov prijatelj Dragan Đurić, vlasnik „Zekstre“ i predsednik FK Partizan, koji je trenutno u pritvoru, ni manje ni više nego - nevin. Vučić mu je na to odgovorio da „ukoliko mu se ne sviđa ono šta radi država, ne mora da sedi u Vladi“. Kad su se nedavno mediji interesovali šta će biti s Ružićem, Vučić je ponovio svoj stav i rekao da nije promenio mišljenje i da Ružić ne može da sedi na dve stolice - da podržava tajkune i da traži podršku Vlade.Sa zebnjom kraj stolaTako, očekivalo se da će mlađani socijalista pre odleteti iz Vlade, nego što će odleteti na konferenciju u Brisel. Ružić se juče ujutro u sali za konferenciju pojavio nekoliko minuta pre Vučića i Dačića. I dok su se srpski premijer i prvi potpredsednik srdačno pozdravljali sa šefovima diplomatija zemalja članica EU, ministar za evropske integracije ih je s izvesnom zebnjom iščekivao pored stola. Ipak, reklo bi se da se nadao da će mu Vučić i Dačić, kao i ranije, normalno prići i pružiti mu ruku. Međutim, stisak ruke ovog puta je izostao. Vučić i Dačič došli su do konferencijskog stola, pored kojeg ih je čekao Ružić, ali su prošli pored njega kao da ga ne vide. Postiđen Ružić je zauzeo mesto za stolom pored Dačića.

ŠaljivdžijaJOŠ NAM GRČKA I MAKEDONIJA FALE!Salvu smeha u sali izazvala je Dačićeva reakcija na novinarsko pitanje da li će, kao zemlja pretendent na članstvo u EU, pomoći u rešavanju spora između Makedonije i Grčke oko imena.- Nemojte još i u to da nas uvlačite, molim vas! Imamo mi dovoljno naših problema da bismo rešavali tuđe! - rekao je Dačić, na šta su predsedavajući konferenciji, zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Evangelos Venizelos, komesar za proširenje Štefan File i Aleksandar Vučić prasnuli u smeh.- Naravno, ako naši prijatelji misle da možemo da pomognemo, učinićemo sve što možemo - dodao je potom Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track