OPSTRUKCIJA: U Briselu bez dogovora o pravosuđu i Zajednici srpskih opština

Završena 21. runda razgovora

OPSTRUKCIJA: U Briselu bez dogovora o pravosuđu i Zajednici srpskih opština

Politika -
Veoma sam zadovoljna predanošću obojice premijera, kao i zamenika premijera Aleksandra Vučića.Veoma se radujem što ću ih ponovo videti 12. februara, kada se budemo ponovo sastali da nastavimo dijalog, saopštila je Ešton

BRISEL - Dijalog u Briselu zavšen je bez dogovora o ključnim temama. Prema rečima premijera Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija, nije postignut dogovor o ključnim temama kao sto su pravosuđe i Zajednica srpskih opština.

Nova runda dijaloga biće održana 12. februara.

- Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton izrazila je zadovoljstvo što je primila premijere Ivicu Dačića i Hašima Tačija sa njihovim delegacijama i zbog "nastavka rada na normalizaciji odnosa, a na osnovu sporazuma koji smo napravili prošlog aprila".

"Govorili smo o brojnim pitanjima, uključujući i kako da nastavimo dalji rad u svetlu događaja, posebno izbora koji će biti održani u severnoj Kosovskoj Mitrovici, gde ćemo imati ponovne izbore za gradonačelnika, kao i povodom izbora u Srbiji koji nisu u dalekoj budućnosti", navela je u saopštenju Ketrin Ešton.

"Veoma sam zadovoljna predanošću obojice premijera, kao i zamenika premijera Aleksandra Vučića i svih članova njihovih delegacija da nastave taj posao. Veoma se radujem što ću ih ponovo videti 12. februara, kada se budemo ponovo sastali da nastavimo taj proces", saopštila je Ešton.

Zajednički sastanak visoke predstavnice EU Ketrin Ešton sa premijerima Srbije i Kosova počeo je večeras oko 19.45 u Briselu.

Prethodno su održani bilaterlani sastanci Eštonove sa premijerima Srbije i Kosova.

Podsetimo, sastankom premijera Srbije Ivice Dačića i visoke predstavnice EU Ketrin Ešton u Briselu je danas popodne počela 21. runda dijaloga Beograda i Prištine.

Teme današnje runde dijaloga bila su "otvorena pitanja u primeni dogovora" postignutih sporazumom Beograd-Priština i "nastavak dijaloga" o mogućim drugim temama.

Premijer Srbije Dačić je prilikom pokretanja pregovora s EU prošle nedelje rekao da će se razgovarati o telekomunikacijama, energetici, zaštiti srpske kulturne baštine i SPC, kao i o imovini i drugim temama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja