SRBI POČELI PROTESTE: Tužilac zatražio pritvor za Olivera Ivanovića!

Ivanovićev advokat odbacuje optužbe

SRBI POČELI PROTESTE: Tužilac zatražio pritvor za Olivera Ivanovića!

Politika -
Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović danas je, u prisustvu advokata, u južnom delu Kosovske Mitrovice dao izjavu tužiocu iz kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova

KOSOVSKA MITROVICA - Zahtev za pritvor lidera Građanske inicijative SDP Oliver Ivanovića je predat sudu i to je sve što u ovom trenutku možemo reći, navodi se u saopštenju KTSK.

20:01 Tročlana delegacija ušla u zgradu suda i traže objašnjenje u vezi sa slučajem Olivera Ivanovića.

19:30 Više desetina građana severne Kosovske Mitrovice, među kojima su odbornici i simpatizeri Građanske liste "Srbija, demokratija, pravda" okupilo se večeras oko 19.30 u centru grada, protestujući zbog zahteva za hapšenje lidera SDP Olivera Ivanovića.

Oni od Euleksa traže objašnjenje za zahtev tužioca da se Ivanoviću odredi pritvor nakon saslušanja u vezi sa ratnim zločinima.

Okupljeni su ispred zgrade sedišta policije i Euleksa došli u automobilima u koloni i uz sirene. Kapije na ulasku u zgrade suda i policije su zatvorene, a okupljeni čekaju da im se neko obrati.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović danas je, u prisustvu advokata, u južnom delu Kosovske Mitrovice dao izjavu tužiocu iz kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova.

18:00 Saslušanje Ivanovića trajalo je nekoliko sati.

Kancelarija specijalnog Tužilaštva Kosova saopštila je da je Ivanović osumnjičen u istrazi o ratnim zločinima, kao i u navodima o teškom ubistvu počinjenom nakon konflikta. Ispitivanje je završeno, a tužilac je izdao nalog za hapšenje i zatražio od suda da razmotri zahtev za određivanje pritvora.

Njegov advokat Nebojša Vlajić rekao je da je Ivanović osumnjičen za dva teška krivična dela koja su počinjena 1999. i 2000. godine, u kojima su stradali kosovski Albanci. Advokat je odbacio mogućnost Ivanovićeve odgovornosti, a očekuje se zapisnik nakon čega će biti poznata odluka tužioca.SDP je saopštio da njen lider nije priveden, već da se odazvao na poziv Euleksa kako bi dao izjavu.

U SDP smatraju da poziv ima političku svrhu stvaranja ravnoteže sa hapšenjima u albanskoj zajednici i izazivanje straha među Srbima na Kosovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track