BOSIĆ: Opozicija će u Srpskoj menjati vlast na izborima, a ne na ulici

Sastanak u Vladi Srbije

BOSIĆ: Opozicija će u Srpskoj menjati vlast na izborima, a ne na ulici

Politika -
Bosić je dodao da to ne znači da se SDS ne slaže sa protestima građana, ali će ih kada dođe vreme i organizovati, na miran način i bez rušenja institucija

BEOGRAD - Predsednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić rekao je danas u Beogradu da je zajedničcka ocena svih u RS da se u Federaciji BiH radi o opasnim procesima koji mogu da eksaliraju u smerovima koje niko ne bi želeo, te istakao da opozicija Srpske vlast neće menjati na ulici, već na izborima.

"Radi se o nasilnim protestima i sve liči na ono što se dešavalo u arapskim zemljama poznatijim kao arapsko proleće", rekao je Bosić, dodajući da je jasno da niko u RS, pa ni opozicija, ne želi nikakvo nasilje ni proteste i nerede.

"Mi znamo da je mnogo građana nezadovoljno, ojađeno, da teško živi, da RS ima problema u korupciji, slabom standardu, ekonomiji, da ima problema u zdravstvu, ali mi kao SDS ne mislimo smenjivati predsednika Dodika na ulici", rekao je Bosić na zajedničkoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On se zahvalio Vučiću na pozivu na sastanak koji je, kako je rekao, poruka građanima da se ne zaleću.

"Smatramo da se promene u RS mogu dogoditi jedino na izborima i pozivamo građane da svoju energiju i želju za promenom iskažu na njima", rekao je Bosnić.

Jasno je da se ovi protesti žele preseliti u RS, što se vidi po dešavanjima u Bijeljini i nekim drugim mestima, ali je veoma važno da RS ostane politički stabilna i izvan ovih turbulencija.

Bosić je dodao da to ne znači da se SDS ne slaže sa protestima građana, ali će ih kada dođe vreme i organizovati, na miran način i bez rušenja institucija.

"Kao opozicija mi ćemo pomoći RS na izborima, ali nikakvo nasilje neće biti podržano od strane SDS", istakoa je Bosić.

Bosić se još jednom zahvalio Vučiću, ističući da je ovo jedan važan politički momenat, jer je jedna vrsta obaveze Srbije da štiteći Dejton - štiti RS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track