Vučić sa Svobodom: Cilj je završetak pregovora sa EU do 2019. godine
Foto: Tanjug

Delegacija EP u Beogradu

Vučić sa Svobodom: Cilj je završetak pregovora sa EU do 2019. godine

Politika -
Vicepremijer je naveo i da je Srbija učinila "veliki napredak" u ispunjavanju uslova za pristupanje EU i najavio da će se nakon izbora usvojiti set izuzetno važnih reformskih zakona

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić preneo je danas u Beogradu predsedniku Grupe socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu Hanesu Svobodi da je cilj Srbije da proces pregovora sa EU zaključi do 2018. godine ili 2019. godine, saopštila je Vlada.

"Naš cilj je da zaključimo proces pregovora do 2018/2019. godine, tako da nakon toga odluku o članstvu donosi EU", rekao je Vučić Svobodi, navodi se u saopštenju.

Vučić je naveo i da je Srbija učinila "veliki napredak" u ispunjavanju uslova za pristupanje EU i najavio da će se nakon izbora usvojiti set izuzetno važnih reformskih zakona. Naglasio je i da je Srbija faktor stabilnosti i prosperiteta u regionu.

"Svoboda je izrazio zadovoljstvo napretkom koji je Srbija učinila na planu evropskih integracija i pohvalno govorio o rezultatima dijaloga Beograd - Priština. Predsednik Svoboda je istakao da će EP pružati podršku Srbiji tokom pregovora sa EU", navodi se u saopštenju.

Svoboda predvodi delegaciju Evropskog parlamenta koja je danas u poseti Beogradu.

U poseti borave i potpredsednik Grupe socijalista i demokrata u EP Libor Rouček, poslanica u EP i članica Odbora za spoljne poslove Marija Elen Kopa, poslanik i član Odbora za saradnju sa Rusijom Knut Flekenštajn i generalni sekretar Globalnog progresivnog foruma Havijer Moreno Sančes.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track