FUNKCIONER DS PRIZNAO: Bilo je partijskog zapošljavanja u Gornjem Milanovcu
Foto: Kurir

Interni sporazum

FUNKCIONER DS PRIZNAO: Bilo je partijskog zapošljavanja u Gornjem Milanovcu

Politika -
Dok su DS i SPS držale vlast na lokalu, znalo se koliko kome pripada i ako dođe nečije ime, mora mu se obezbediti radno mesto, a ja sam izbegavao da primam nove radnike zbog finansijske situacije, jer je tek bio formiran Dom zdravlja i uspevali smo da pozitivno poslujemo, naveo je Dobrosav Lazarević

GORNJI MILANOVAC - Funkcioner Demokratske stranke i direktor Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu Dobrosav Lazarević priznao je danas da su demokrate i socijalisti, dok su bili zajedno na vlasti u gradu, zapošljavali ljude po partijskoj pripadnosti.

Lazarević je kazao da su te dve stranke tada na lokalu zapošljavali svoju rodbinu i prijatelje na osnovu internog sporazuma. Prema njegovim rečima, tačno se znalo koliko ko od njih može da zaposli ljudi u opštini, javnim preduzećima i ustanovama.

"Znalo se koliko kome pripada i ako dođe nečije ime, mora mu se obezbediti radno mesto, a ja sam izbegavao da primam nove radnike zbog finansijske situacije, jer je tek bio formiran Dom zdravlja i uspevali smo da pozitivno poslujemo", rekao je Lazarević.

Dodao je da je trpeo stalni pritisak od bivšeg zamenika predsednika opštine, sadašnjeg predsednika Milisava Mirkovića, zamenika predsednika Skupštine opštine Dragana Đorđevića i drugih lokalnih moćnika iz SPS-a.

"Nisam mogao da se oduprem da se preko reda i prava zaposli snaha zamenika predsednika Skupštine opštine Dragana Đorđevića, istaknutog člana SPS-a, iako je kao lekar predstavljala višak, ali su zapretili rušenjem koalicije", izjavio je Lazarević. Funkcioneri SPS-a su ranije optuživali Lazarevića za zapošljavanje kadrova DS-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track