TOPLICA REKLA NE: Neće na listu URS jer ih je Dinkić zapostavio!
Foto: Printscreen Yt

Odbili kandidature

TOPLICA REKLA NE: Neće na listu URS jer ih je Dinkić zapostavio!

Politika -
U ranijem sazivu Skupštine Srbije bilo samo dvoje poslanika iz Topličkog okruga, a da sada preti opasnost da možda u novom, ne bude nijedan, kaže Dragan Dinić, predsednik prokupačkog URS

BLACE - URS-ovi kandidati za poslanike iz Topličkog okruga odbili su poslaničke kanidature u znak protesta što je njihov kraj zapostavljen od Ujedinjenih regiona Srbije, ali i ostalih stranaka.

Stranci su rekli “ne” Dragan Dinić, Biserka Milosavljević, Slaviša Lepojević, poslanički kandidati iz Prokuplja, Dejan Milošević, poslanički kandidat iz Kuršumlije i Ljubiša Sudimac i Boban Stević iz Blaca i Žitorađe.

"Zajednički stav je da je Toplica zapostavljena. Trebalo je da budem 34. na listi i verovatno bih bio poslanik. Međutim „jedna lasta ne čini proleće“, odnosno za toplički kraj ništa ne znači ako jedan ili dva poslanika zastupaju ovaj region", pojasnio je Dragan Dinić, koji je i predsednik prokupačkog URS.

Dinić podseća da je u ranijem sazivu Skupštine Srbije bilo samo dvoje poslanika iz Topličkog okruga, a da sada preti opasnost da možda u novom, ne bude nijedan, što dovoljno govori o zapostavljanju ovog kraja od strane Beograda.Ujedinjeni regioni Srbije predali su Republičkoj izbornoj komisiji listu sa kandidatima za poslanike, ali za razliku od ostalih stranaka, URS nije predložio svih 250 poslanika, već 246.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja