SUD GA KAZNIO 3.000 DINARA: Kruševljanin mora da plati jer mu psi laju?!
Foto: Reuters

Presuda Prekršajnog suda

SUD GA KAZNIO 3.000 DINARA: Kruševljanin mora da plati jer mu psi laju?!

Srbija -
Veroljub je već sedam godina bez posla, a jedini porodični prihod su im povremeni poslovi, tako da je u dilemi da li da plati kaznu ili da ide u zatvor

KRUŠEVAC - Presudom Prekršajnog suda u Kruševcu koju je potvrdio i Apelacioni sud u Kragujevcu, Veroljub Radojković iz Kapidžije osuđen je da plati novčanu kaznu od 3.000 dinara jer njegova dva psa „lajanjem i zavijanjem ometaju i uznemiravaju komšiluk”.

Sudija Prekršajnog suda je presudu doneo samo na osnovu izveštaja komunalnih inspektora koji su na teren izašli po prijavi Veroljubovog komšije.

Sudija je u obrazloženju napisao da sam „u potpunosti priznao delo prekršaja”, što nije tačno! Samo sam ga na pitanje da li moji psi laju pitao koji to pas ne laje? Priložio sam pisane izjave prvih komšija Dušana Dojića i Miroslava Durmiševića, u kojima se navodi da im moji psi ne smetaju, čak i da se njihova deca igraju sa psima, ali sud to nije uvažio!, ogorčen je Veroljub Radojković.

Veroljub je već sedam godina bez posla, kao i supruga Violeta i sin Miloš, a jedini prihod su im povremeni poslovi, tako da je u dilemi da li da plati kaznu ili da ide u zatvor.- Još više me muči što ne znam šta da radim sa psima. Reks je haski sa kojim mi se igraju unučići, dok mi mešanac Crni leti čuva baštu. Ako ih ne sklonim iz dvorišta, inspekcija može ponovo da mi dođe i podnese prijavu i tako stalno - vajka se Veroljub.

U odluci Skupštine grada Kruševca o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca navodi se da je „zabranjeno držanje pasa koji lajanjem i zavijanjem ometaju mir u stambenoj zgradi i u susedstvu“, tako da je nejasno zbog čega je Radojković osuđen.

Ovo je, inače, drugi slučaj za godinu dana u kojem je Radojkoviću presuđeno zbog držanja domaćih životinja. Pre godinu dana morao je da plati novčanu kaznu od 500 dinara jer je u kavezu držao kokoške i petla. Kavez je bio udaljen od stambenog objekta 9,6 metara, a propisi kažu da mora da bude udaljen najmanje 10 metara!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track