VULIN: Euleks još bez odgovora o spiskovima Srba
Foto: Beta

Čeka zvaničnu informaciju

VULIN: Euleks još bez odgovora o spiskovima Srba

Politika -
Onaj ko to radi, radi sa idejom da bi uplašio Srbe na KIM, da bi ih zbunio, učinio nesigurnim, naveo je ministar

KRUŠEVAC - Aleksandar Vulin rekao je u Kruševcu da Euleks još nije zvanično odgovorio da li postoje spiskovi za hapšenje Srba, koji se pominju u štampi na albanskom jeziku.

"Mi smo tražili zvaničnu informaciju od Euleksa i još nismo dobili zvaničan odgovor, da li spiskovi postoje ili ne. U svakom slučaju onaj ko to radi, radi sa idejom da bi uplašio Srbe na KIM, da bi ih zbunio, učinio nesigurnim. Nažalost, mi smo navikli na loše vesti i na neprijatna iznenađenja, a onda se to veoma primi među građanima KIM, uvek se pojavi neka vrsta straha", rekao je ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju.

"Šta god da bude, mi smo tu", naglasio je on.

Vulin je rekao da je svakodnevno u kontaktu sa porodicom Olivera Ivanovića i njegovim advokatima, istakavši da se on nalazi u veoma teškom zdravstvenom stanju.

"Ne možemo da razumemo ovu najnoviju odluku kojom se zabranjuje njegovo premeštanje iz jednog zatvora u drugi. Priznaćete da je to minimalna pomoć, skoro nikakva, ali bi on bar mogao da bude među svojim sunarodnicima i da ne mora da se plaši za sopstveni život", istakao je Vulin.

Govoreći o nedeljnim izborima u Mitrovici, Vulin je rekao da gradonačelnik Kosovske Mitrovice mora biti Srbin, što je, kako je naveo, u duhu Briselskog sporazuma o poštovanju etničke strukture, "ali nije obavezno".

"Sve drugo bi bio problem, period sukoba i nestabilnosti, a to je nešto što Srbima na Kosovu i Metohiji ne treba", zaključio je Vulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track