Tadić: Oštar mač nad glavama mladosti u Srbiji

Predizborni skupu u Kikindi

Tadić: Oštar mač nad glavama mladosti u Srbiji

Politika -
Na mitingu u Kikindi uz Novu demokratsku stranku i Borisa Tadića učestvovao je i Nenad Čanak, lider LSSV

KIKINDA: Povratak! Doneo sam odluku da se vratim u politički život Srbije i odložim za budućnost držanje predavanja i učestvovanje na međunarodnim konferencijama. Doneo sam je zbog toga što 30 odsto mladih ljudi u Srbiji ima izvesnost života u siromaštvu. Nikada nismo imali tako oštar mač nad glavama mladosti u Srbiji. Uspeli smo i naše neprijatelje da ubedimo u opravdanost našeg strateškog puta prema EU i da je mir najvažniji­ poručio je lider Nove Demokratske stranke u osnivanju Boris Tadić, na predizbornom skupu u Kikindi i upitao zato vlast nije izvršiladepartizaciju Srbije:

Nemate razloga da uzimate od profesora i lekara ono malo što im je preostalo od plata koje čine njihov život dostojanstvenim. Rešite problem “Srbijagasa” koji godišnje proizvede 150 miliona evra duga.

Ako se reši problem “Srbijagasa” koji vode partijski kadrovi sadašnje vlade, koja je obećala da će izvršiti departizaciju Srbije, nema potrebe da se na osnovu solidarnog poreza uzima od građana kojima taj novac treba za školovanje njihove dece­ rekao je Tadić.

On je ocenio da se u državi stvari ne menjaju jer Vlada Srbije ne ume bolje: Oni koji su u njoj bili nisu se pripremali za evropske integracije, nego da Srbiju vode na sasvim drugu stranu. Dobra okolnost je da smo i njih uspeli da ubedimo da dođu na ovu stranu političke civilizacije ­kazao je Tadić.

Nenad Čanak, predsednik LSV, pozvao je građane da glasaju za ovu političku opciju: Svaki glas za LSV je glas za ruku koji se neće dići za prodaju naše zemlje.

Mi smo protiv toga. Dobili smo je od predaka da je čuvamo za naše potomstvo. Tu razgovora i pregovora nema­ rekao je Čanak,i dodao da mu je drago što je borba za građansku Srbiju počela u Kikindi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track