Licem u lice: Suzana Grubješić URS - Aleksandar Popović DSS
Foto: Kurir štampano

Izbori 2014

Licem u lice: Suzana Grubješić URS - Aleksandar Popović DSS

Politika -
Dvoje političara odgovorili na pitanja, šta milsle o Beogradu na vodi, kandidaturi za gradonačelnika Beograda, eventualnoj kolaiciji sa SNS i evroskepticima

1.Koji su motivi da prihvatite kandidaturu za gradonačelnika Beograda pošto imate male šanse da preuzmete tu funkciju?2. Možete li sebe da vidite u budućoj vladi sa Srpskom naprednom strankom?Suzana Grubješić potpredsednica URS1. Želeli smo da ispravimo grešku s prošlih izbora, kad smo zbog republičke kampanje zanemarili Beograd, koji je ipak najvažniji region u Srbiji. Što se tiče prognoza i šansi, rezultat se odlučuje na terenu i na izborima, a ne u kladionicama ili istraživanjima javnog mnjenja.

2. Već smo bili u vladi sa SNS, a ukoliko budu vodili drugačiju ekonomsku politiku od ove u prethodnih šest meseci, možemo posle izbora da razgovaramo i o tome.Aleksandar Popović potpredsednik DSS1. Istraživanja nisu život. Zastupam ideju u koju verujem, ma koliko da nosi glasova, nisam preletač, ne živim od politike, imam svoju profesiju i luksuz da mogu da sledim svoja uverenja. Baš zbog toga nisam opterećen rezultatom. Verujem u slobodu, a ne u briselsku birokratiju.

2. EU ne prihvata teritorijalni integritet Srbije, do sada je sprovođenje SSP ostavilo Srbiju bez 1,5 milijardi evra prihoda, teraju nas da vodimo spoljnu politiku koja je odraz njihovih, a ne naših interesa. Vidim sebe samo u vladi koja će raspisati slobodan referendum o ulasku u EU.

Grubješićka pita Popovića

Kako je moguće da neko ko je živeo po celom svetu bude evroskeptičan?

Baš zato, zbog različitih iskustava koje sam stekao, bolje i razumem da je u izboru puta u budućnost najbolje biti slobodan, neutralan, voditi svoja posla u Beogradu, a ne slušati diktat Brisela. Slediti svoj interes, sarađivati sa svima, a biti izolovan u okvirima koje nacrta neki birokrata u Briselu.

Popović pita Grubješićku

Šta mislite o projektu „Bbeograd na vodi“?

Taj projekat će se realizovati godinama. Zato kažem: prvo voda za ceo Beograd, pa tek onda Beograd na vodi. Trećina Beograđana u 21. veku nema vodu ili kanalizaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track