Vučić i Kasulidis razgovarali o evropskim integracijama Srbije
Foto: Tanjug

Zvanični susret

Vučić i Kasulidis razgovarali o evropskim integracijama Srbije

Politika -
Ministar inostranih poslova Kipra je istakao značaj prijateljskih odnosa dve zemlje i potvrdio nedvosmislenu podršku Republike Kipra procesu evropskih integracija Srbije i rešavanja pitanja Kosova i Metohije

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa ministrom inostranih poslova Republike Kipar Joanisom Kasulidesom sa kojim je razgovarao o evropskim integracijama, teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i situaciji u regionu.

Kasulidis je istakao značaj prijateljskih odnosa dve zemlje i potvrdio nedvosmislenu podršku Republike Kipra procesu evropskih integracija Srbije i rešavanja pitanja Kosova i Metohije. Takođe, obećao je da će se Kipar zalagati da Evropska unija zadrži statusno neutralnu poziciju u rešavanju pitanja KiM.

Vučić je izrazio zadovoljstvo bilateralnim odnosima dve zemlje i posebno ukazao na blisko prijateljstvo Srbije i Kipra, saopštio je Kabinet Prvog potpredsednika vlade.

Vučić je Kasulidisu zahvalio na podršci Kipra evropskim integracijama i teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. Prvi potpredsednik vlade je naglasio i da Kipar može da računa na podršku Beograda na međunarodnoj sceni, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track