Mihajlović: Konsolidacija Srbijagasa prioritet nove vlade
Foto: Fonet

Prvi zadatak nove vlade

Mihajlović: Konsolidacija Srbijagasa prioritet nove vlade

Politika -
Da bismo došli do racionalizacije troškova u Srbijagasu moramo prvo da vidimo šta se dešava u toj kompaniji, kako bi građani imali gas a država bila sigurna da Srbijagas dobro posluje, navela je potredsednica SNS

SOMBOR - Prvi zadatak nove vlade treba da bude pod hitno finansiska i organizaciona konsolidacija Javnog preduzeća Srbijagas, izjavila je danas u Somboru ministar energetike Zorana Mihajlović.

Ona je istakla da trenutno to preduzeće ne posluje dobro i da zato mora da se zna šta se dešava u Srbijagasu, jer ako država štedi na svakom koraku, onda mora da bude racionalizacije troškova i u tom preduzeću.

"Da bismo došli do racionalizacije troškova u Srbijagasu moramo prvo da vidimo šta se dešava u toj kompaniji, kako bi građani imali gas a država bila sigurna da Srbijagas dobro posluje", rekla je Mihajlović odgovarajući na novinarska pitanja o stanju u Srbijagasu.

Ona je podsetila da je postojala prekršajna prijava Državne revizorske institucije protiv tog preduzeća zbog milijardi dinara potrošenih mimo zakona o javnim nabavkama.

"Dodatno iznenađenje za mene je da prekršajni sud u Novom Sadu nije odbacio te optužbe, nego je prekršajna prijava zastarela. To je sad pitanje i kako funkcioniše taj prekršajni sud. A da ne govorimo o onome što se dešava unutar Srbijagasa", rekla je Mihajlović. Ona je ponovila da je kapital Srbijagasa knjigovodstveno trenutno jednak nuli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track