Najnovije vesti

Ištvan Pastor: Odgovarala bi nam pozicija u vladajućoj koaliciji
Foto: Reuters

Izbori 2014.

Ištvan Pastor: Odgovarala bi nam pozicija u vladajućoj koaliciji

Politika
11:48h
Lider SVM očekuje da se posle izbora nova vlada formira relativno brzo kako bi mogla da se okrene rešavanju životnih problema

BEOGRAD - Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas da bi njegova stranka nakon izbora svoje programske ciljeve mogla da ispunjava mnogo lakše ako bi bila članica buduće vladajuće koalicije.

"Treba da vodimo računa da ispunjavamo svoje ambicije iz programa, a iz opozicije te šanse se smanjuju na nulu. Kada se uzme u obzir ono što naš očekuje u narednom periodu, pozicija dela vladajuće koalicije bila bi mnogo bolja", rekao je Pastor.

Govoreći o postizbornom pozicioniranju SVM, on je rekao da je to manjinska stranka i da ona ne odlučuje o tome ko će biti najjača stranka u Srbiji, već da treba da vodi računa o tome kako će najlakše da ostvari svoje programske ciljeve. Pastor je rekao da očekuje da se posle izbora nova vlada formira relativno brzo kako bi mogla da se okrene rešavanju životnih problema.

"Očekujem da se vlada relativno brzo formira i da se nakon izbora okrenemo pitanjima od kojih se živi, a ne da se bavimo kvazi politikom i spinujemo teme da bi prikrili da smo nemoćni pred izazovima", rekao je Pastor, koji je i predsednik Skupštine Vojvodine. On je dodao da, kao prvi čovek pokrajinskog parlamenta, ne navija ni za to da budu raspisani izbori u Vojvodini ni protiv toga, već da je samo obavezan da uradi ono na šta ga obavezuje zakon i "šta piše na papiru".

"A na papiru piše kada se raspisuju vanredni izbori, i kada se uslovi za to steknu, ja ću to i učiniti", rekao je Pastor i dodao da bi to moglo da se desi ako predsednik pokrajinske vlade podnese ostavku. Pastor je, međutim, dodao da on ne misli da je to verovatno. "Ja danas ne vidim da je to realistično, a šta će biti posle izbora - videćemo", rekao je Pastor.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...