Mihajlovićeva: Dačić i Dinkić svoje šanse prokockali
Foto: Nebojsa Mandić

Izbori 2014.

Mihajlovićeva: Dačić i Dinkić svoje šanse prokockali

Politika -
SPS sa Dačićem na čelu bio je deo vlasti mnogo godina pre aktuelne vlade. Imao je dovoljno vremena i da rešava pitanje Kosova i da se bori protiv korupcije i kriminala, ali za sve to vreme su ti problemi gurani pod tepih, kaže potpredsednica SNS

BEOGRAD - Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović izjavila je da su lider SPS Ivica Dačić, tokom vladavine prethodnih vlasti i lider URS-a Mlađan Dinkić, u brojnim resorima koje je vodio, imali priliku da rešavaju sporna pitanja, ali da su obojica prokockali šanse.

"SPS sa Dačićem na čelu bio je deo vlasti mnogo godina pre aktuelne vlade. Imao je Dačić dovoljno vremena i da rešava pitanje Kosova i da se bori protiv korupcije i kriminala, ali za sve to vreme su ti problemi gurani pod tepih", rekla je Mihajlović.

Ona je podsetila da se slučaj "Šarić" desio mnogo pre nego što je SNS postao deo vlasti i ocenila da je vrlo čudno što se do sada ćutalo ko je sve iz policije i tadašnje vlasti pomogao tom narko-klanu.

"Ovaj slučaj trebalo bi da se do kraja rasvetli i da svako ko se ogrešio o zakon odgovara na kojoj god funkciji da se nalazio ili se još uvek nalazi. Kao i vi čula sam iz medija da je Lazarević pominjao Dačića na saslušanju prošle nedelje i očekujem da premijer over optužbe dematuje ukoliko nisu tačne", rekla je Mihajlović.

Na pitanje da li Dačić može ponovo da bude partner SNS kada se ovoliko raspetljala afera "Banana", ona odgovara da sigurno nije najbolji publicitet za bilo kog političara kada visoki funkcioner policije u televizijskoj emisiji kaže da je bio u prijateljskim odnosima sa osobama optuženim za šverc kokaina.

"O tome ko bi mogao da bude partner SNS u budućoj vladi razgovaraćemo tek nakon izbora", poručila je Mihajlović.Ona je ocenila ni da se iza Mlađana Dinkića ne vide rezultati iako je tokom proteklih godina imao priliku da se dokaže. "Posle toliko godina bi se očkivalo da usledi neki rezultat. Ja taj rezultat ne vidim. Dok je bio u vladi nije bio tako glasan u primedbama. Sada kao opozicioni političar koristi tešku finasijsku situaciju u državi da bi kritikovao vladu radi sticanja političkih poena", rekla je Mihajlović.

Povodom stava SNS da će građani na ovim izborima birati između vlasti naroda i tajkuna, ona ističe da i na ovim izborima učestvuju tajkuni kao što su učestvovali i na svim prethodnim."Ne samo da su učestvovali, nego su iz senke bili čak i kreatori vlada i zakona koji su odgovarali njihovim popslovnim interesima. Sve u državi pa čak i kurs dinara štimovano je po njihovoj volji i intereisma. Dolaskom Aleksandra Vučića i SNS na vlast s tim je prekinuto i bilo je potpuno očekivano i da će udružiti svoje snage kako bi na ovim izborima pokušali da povrate izgubljene pozicije. Što se konkretnih imena tiče svi znaju kakvu bi korist imao jedan Mišković ako SNS više ne bi bio deo vlasti. Ista stvar je i sa Draganom Đilasom koji je dok je bio na vlasti u Beogradu uvećao svoje bogatstvo dok je grad siromašio i zaduživao se", rekla je Mihajlović.

Na pitanje može li se u snažne reforme sa Tadićem i Jovanovićem, Mihajlović ponavlja da će se o postizobrnim koalicijama govoriti tek posle izbora, ali dodaje i da je glas za SNS i Aleksandra Vučića glas za modernu, razvijenu i uređenu Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track