Ljajić: Pobednika izbora čeka teška muka
Foto: Fonet

Izbori za reformatora

Ljajić: Pobednika izbora čeka teška muka

Politika -
Ne treba nam pobeda da slavimo, jer nemamo vreme da slavimo i za trijumfalizam s obzirom na to šta nas čeka 17. marta, kaže lider SDPS

LESKOVAC - Lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da je Srbiji potrebna stabilna i jaka vlada sa istim takvim premijerom, te da su predstojeći izbori izbori za reformatora.

"Ne treba nam pobeda da slavimo, jer nemamo vreme da slavimo i za trijumfalizam s obzirom na to šta nas čeka 17. marta. Ovo su izbori za reformatora, jer pobednika čeka muka da reši sve probleme", rekao je Ljajić na mitinga SNS u Leskovcu.On je dodao da jedino koalicija okupljena oko SNS garantuju da ćemo imati ozbiljan parlament i da ćemo se uhvatiti u koštac s rešavanjem problema posle izbora.

"Moramo da imamo ozbiljne i kvalitetne ljude u parlamentu i vladi, a da bismo to postigli molim vas da izađete na izbore, da sprečimo cirkus u parlamentu i da tamo ne uđu oni koji se kandiduju da ih komšije i rođaci vide u skupštini", rekao je Ljajić.Pobeda koalicije oko SNS nije ničiji poraz, dodao je Ljajić i poručio da dosta bilo podela i svađa, te da ta koalicija želi da otkloni kriminal i zaposli mlade koji danas lutaju bez perspektive...

"Moramo da im otvorimo nadu, a to može da uradi samo jaka vlada sa jakim premijerom, Aleksandrom Vučićem na čelu", rekao je Ljajić i dodao da je najveći patriotizam danas zaposliti Srbiju, a što je ujedno glavni cilj koalicije oko SNS.On je dodao da izbori nisu Olimpijske igre pa da je važno na njima učesvovati, već su to izbori na kojima je važno pobediti, što će učiniti koalicija oko SNS.

Navodeći da na predstojećim izborima učestvuje više lista i stranaka nego na izborima u Nemačkoj, Francuskoj ili Velikoj Britaniji, Ljajić je primetio da nije dobro ako se dogodi da ogroman broj stranaka uđe u parlament."Da bismo sve to uradili na vama je da uradite dve stvari - da ovih 15 dana maksimalno iskoristite da dođemo do još nekog glasa, jer vaše poverenje znači našu obavezu da učinimo ono što u kampanji govorimo, a druga stvar je da 16. marta izađete na izbore i da se na dugačkoj listi od 20 stranaka, zadržite na broju jedan", zaključio je Ljajić.

A ljude na listi pod brojem jedan interesuje uspešna borba protiv tajkuna, jer, kako je navela potpredsednica SNS Zorana MIhajlović, oni tu borbu vode da bi narod, a ne tajkuni, vodili Srbiju.Podsetivši na 18 meseci "prljave medijske bitka protiv SNS i njenog lidera Aleksandra Vučića" , Mihajlović je ocenila da se u tome bar videlo ko je sve protiv njih - kriminalci, tajkuni, pojedini mediji i pojedine političke partije..."Ali smo mogli i da vidimo ko je uz nas. Uz nas je narod i zato je stvorena najjača koalicija u Srbiji - naroda i naprednjaka i ta koalicija će da pobedi i stvori uspešniju i napredniju Srbiju" rekla je MIhajlović.Potpredsednik SNS Bratislav Gašić primeti je da im neki prebacuju da napadaju ljude zato što su bogati, ali, dodao je, ne govore pri tome kako su takvi ljudi i na koji način došli do bogatstva."Takvi danas nude radna mesta - to su isti oni koji su otpustili 400.000 ljudi, a danas imaju i program za poljoprivredu i za energetiku, pa bih ja takve pitao: otkud im ta dodatna pamet ođednom", poručio je Gašić na mitingu u Leskovcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track