ČEDA OPTUŽIO ČANKA: LSV izdala autonomiju Vojvodine za nekoliko mandata

Saopštenje

ČEDA OPTUŽIO ČANKA: LSV izdala autonomiju Vojvodine za nekoliko mandata

Politika -
Tih nekoliko ljudi, koji su zbog svojih "sigurnih mandata" na Tadićevoj listi, prodali Tadiću ime i ugled Lige, u svojim paničnim reakcijama i ne kriju da je njihov jedini cilj da osvoje za sebe šest poslaničkih mandata

BEOGRAD - Liberalno demokratska partija smatra da je Liga socijaldemokrata Vojvodine, kako kažu, izdala autonomiju Vojvodine za nekoliko mandata na listi Borisa Tadića, te da se vrh te stranke optužbama obračunava sa LDP zbog "uspaničenosti očiglednom činjenicom da niko u toj pokrajni neće glasati za to da zbog nekoliko poslaničkih mandata bude žrtvovava ideja autonomije.

"Tih nekoliko ljudi, koji su zbog svojih "sigurnih mandata" na Tadićevoj listi, prodali Tadiću ime i ugled Lige, u svojim paničnim reakcijama i ne kriju da je njihov jedini cilj da osvoje za sebe šest poslaničkih mandata"", navedeno je u saopštenju LDP. Iz te stranke kažu da veruju da je "pitanje ustavnog položaja Vojvodine, krađe vojvođanskih resursa i para, za koje su odgovorni svi koji su Srbiju vodili u prethodnih 10 godina, mnogo važnije od nekoliko mandata i sigurnih plata za šest funkcionera LSV".

U toj stranci su istakli da vode politiku koja je u interesu Vojvodine i pozvali rukovodstvo LSV da "prestane da se ulaguje Borisu Tadiću na prizeman i vulgaran način". Oni navode da je posebno opasna teza tih ljudi da samo oni imaju pravo da govori o autonomiji Vojvodine i pretnja "političarima iz Beograd" da prestanu da se bave Vojvodinom, ukazujući da borba za normalnu, uređenu, efikasnu i decentralizovanu Srbiju nije monopol onih koji imaju prebivalište u Vojvodini.

LSV je saopštila ranije danas da se LDP seti Vojvodine samo uoči izbora i odbacuje kritike te stranke na svoju predizbornu koalicju sa strankama Borisa Tadića i Dušana Petrovića. LSV u saopštenju navodi i da "LDP u Vojvodini ne prelazi cenzus i da je zato svaki glas njima, glas koji odlazi direktno Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci".

"Prirodno okruženje u koje LDP danas poziva LSV nama ne odgovara, jer mi ne želimo da sednice republičkog parlamenta pratimo sa galerije, kao građani i posmatrači, nego kao poslanici", dodaje LSV. LDP je prethodno saopštio da je LSV predizbornom koalicijom sa partijama koje predvode Boris Tadić i Dušan Petrović pokazala nedoslednost u zalaganju za prava Vojvodine i poziva je da to promeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track