BORBA ZA ŽIVOT: Lekari se bore da spasu noge suvozaču kamiona, vozača čuva policija!
Foto: Dragan Kadić

Šofer po nadzorom MUP, tužilac traži pritvor

BORBA ZA ŽIVOT: Lekari se bore da spasu noge suvozaču kamiona, vozača čuva policija!

Beograd -
Nesreća se dogodila kada je kamion pančevačkih registracija na raskrsnici Bulevara Milutina Milankovića i Antifašističke borbe prošao na crveno svetlo i udario u tramvaj, a zatim nastavio da se kreće i posle nekoliko metara udario u drugi tramvaj

BEOGRAD – Vozaču kamiona koji je učestvovao u sudaru sa dva tramvaja na uglu Bulevara Milutina Milankovića i Antifašističke borbe na Novom Beogradu tužilac je odredio pritvor, dok je prema poslednjim informacijama suvozaču iz kamiona koji je teško povređen obe noge su bile skoro odsečene. Očevici su ispričali da su se vozaču noge vukle i da su visile tako da su izgledale da samo što nisu otpale.

U saobraćajnoj nesreći povređeneo je još 18 putnika koji su kolima Hitne pomoći prebačeni u Urgentni centar.

Nesreća se dogodila kada je kamion pančevačkih registracija na raskrsnici Bulevara Milutina Milankovića i Antifašističke borbe prošao na crveno svetlo udario u jedan tramvaj na liniji 13, a zatim nastavio da se kreće i posle nekoliko metara udario u drugi tramvaj na liniji 9.

- Kamion se kretao paralelno sa tramvajima i najpre je udario u tramvaj koji je skretao desno ka gradu, a potom u tramvaj koji je skretao prema Buvljaku. Povređena je i vozačica tramvaja, a o drugom vozaču još nemamo informacije - izjavili su u GSP.

Načelnik beogradske uprave saobraćajne policije Dragan Bogosavac izjavio je da zvanična istraga još nije utvrdila detalje nesreće, koja se desila oko 15.30 časova, i da zato ne može da kaže ko je za nju odgovoran.

On je najavio da će, čim se utvrde uzroci nesreće, biti izdato zvanično saopštenje.Sekretar Privremenog organa Goran Vesić, koji je razgovarao sa teško povređenom ženom koja je upravljala jednim od tramvaja, rekao je novinarima da je ova nesreća upozorenje svim učesnicima u saobraćaju da moraju da vozilima upravljaju sa većim oprezom.

Vesić nije mogao da prejudicira ko je odgovoran za nesreću u blizini buvlje pijace na Novom Beogradu, ali je dodao da je vozač kamiona zadržan, ali da to ne mora unapred da znači da je on i odgovoran za udes.Vozač kamiona je smeštan u Urgentni centar i pod policijskim je nadzorom, a nadležni tužilac je predložio da mu se, kada njegovo zdravstveno stanje to bude dozvoljavalo, odredi policijsko zadržavanje do 48 sati.

Vozač D. Š. (29) je zbog povrede zadobijenih u udesu smešten u Urgentni centar i pod policijskim je nadzorom, rečeno je u MUP-u.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track